Zehir tacirlerine ceza yağdı

Alanya'nın Mahmutlar ve Demirtaş mahallelerinde 2013 yılında düzenlenen operasyonla " Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan zanlılar son kez hakim karşısına çıktı.

Zehir tacirlerine ceza yağdı

Alanya'nın Mahmutlar ve Demirtaş mahallelerinde 2013 yılında düzenlenen operasyonla " Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan zanlılar son kez hakim karşısına çıktı.

28 Ocak 2015 Çarşamba 09:28
Zehir tacirlerine  ceza yağdı
Jandarmanın kapsamlı operasyonunda şifreli konuşmaları da deşifre edilen 8 zanlı mahkeme heyetince toplam 39 yıl 4 ay hapis ve 19 bin TL para cezasına çarptırıldılar.

Alınan bilgiye göre, 2013 yılında Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Mahmutlar ve Demirtaş mahallelerinde uyuşturucu madde ticareti yapıldığına yönelik istihbari çalışma kapsamında, bir dizi operasyon düzenlenmiş, operasyonlarda ev,işyerleri ve otomobillerinde yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu hap, kenevir bitkisi ele geçirilen T.Ç., M.Ö.,İ.A., S.Ç., F.D., M.G., E.Ç., ve E.K., gözaltına alınmışlardı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan zanlılardan 7'si daha sonra serbest bırakılırken, bir zanlının ise tutuklu olarak yargılanmasına devam edilmişti. 8 Zanlı önceki gün, haklarında görülen karar duruşmasında son kez hakim karşısına çıktılar. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmezken, sanıkların uyuşturucu ticaretinde kullandıkları şifreler ise birbir deşifre edildi.Zanlıların telefon konuşmalarında sıklıkla kullandıkları, "Durum nasıl, müsaitmisin, çaya 50 TL verecektim, canlı gel, bir çay içeyim, kumarcı varsa gel, gel borcunu ödeyeyim, midem ağrıyor, boncuk kafedeyim" gibi sözlerinin esrar istiyorum anlamına geldiği belirlendi. 
 
"CEZA YAĞDI"
 
Sanıkların dinlenmesinin ardından  " Uyuşturucu madde ticareti" yaptıkları sabit görülen T.Ç., M.Ö.,İ.A.,S.Ç.,F.D., ve M.G'ye ayrı ayrı 5'er yıl 
2'şer ay hapis ve 2 bin 500'er TL para cezası verilirken, E.Ç ve E.K. adlı zanlılara ise ayrı ayrı 4 'er yıl 2'şer ay hapis ve 2 biner TL para 
cezası verildi. Toplamda 39 yıl 4 ay hapis ve 19 bin TL para cezasına çarptırılan zanlılar 7 gün içinde Yargıtay ilgili ceza dairesine temyiz için başvuru yapabilecekler.
Mehmet AL
 

Son Güncelleme: 28.01.2015 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81