YÜCEL BERAAT ETTİ

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle yargılama süreci devam eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dün gerçekleştirilen karar duruşması ile beraat etti. Mahkeme düzenlenen belgede suç kastının ve gerçeğe aykırılığın olmadığı açıklandı

YÜCEL BERAAT ETTİ

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle yargılama süreci devam eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dün gerçekleştirilen karar duruşması ile beraat etti. Mahkeme düzenlenen belgede suç kastının ve gerçeğe aykırılığın olmadığı açıklandı

24 Haziran 2014 Salı 15:24
YÜCEL BERAAT ETTİ
KARAR DÜN VERİLDİ
Kestel Belediye Başkanlığı döneminde 2 yıl 5 ay hapis cezası aldığı ancak Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi'nin bozduğu 'resmi evrakta sahtecilik' suçlamasıyla yargılanan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in dün 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına Avukatı Adnan Özeren katıldı. Görülen karar duruşmasında Yücel beraat etti. 
‘GERÇEĞE AYKIRILIK YOK’
Yücel’in, kendisine ve kardeşi Ali Yücel’e ait benzin istasyonuna EPDK’dan ruhsat alabilmek için sahte kroki hazırlatarak iki benzinlik arasında yasa gereği 1 km olması gereken mesafeyi gerçekte 750 metreyken 1070 metre gösterdiği iddia edilerek dava açılmıştı.  Mahkeme heyetinin kararında yapılan incelemelerde düzenlenen belgede suç kastının ve gerçeğe aykırılığın olmadığı açıklandı ve Yücel ile kardeşinin beraatına karar verildi. 
 

Adem Murat Yücelin Avukatı Adnan Özeren'in katıldığı duruşma bugün saat 1,00'da 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 
MAHKEME HEYETİNİN KARARI ŞU ŞEKİLDE OLDU:
 
İDDİA MAKAMI ESAS HAKKINDAKİ MÜTALAASINDA:
Bozma öncesi ve bozma sonrası yapılan yargılamaya göre, sanıklar Adem Murat Yücel ve Ali Yücel hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan açılan kamu davasında EPDK vekilinden alınan yazı ve ekinde belgelere göre Ercanlar Petrol Tic. Nak. ve Pazarlama LTD ŞTİ'nin suç tarihinde AKARYAKIT RUHSATI OLMAYIP İLGİLİ MEVZUAATA GÖRE SONRADAN ALINDIĞI GİBİ LPG RUHSATI YÖNÜNDE DE HERHANGİ BİR BAŞVURUSUNUN BULUNMADIĞI VE LİSANS ALMADIĞI ANLAŞILDIĞINDAN 
SUÇ KASTI OLMAYAN VE DÜZENLEDİKLERİ BELGELERİN GERÇEĞE AYKIRI OLMADIĞI ANLAŞILAN SANIKLAR ADEM MURAT YÜCEL VE ALİ YÜCEL'İN ÜZERLERİNE ATILI RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK SUÇLARINDAN AYRI AYRI BERAATLERİNE KARAR VERİLMESİ KAMU ADINA TALEP VE MÜTALAA OLUR.
 
Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücelin, kendisine ve kardeşi Ali Yücele ait benzin istasyonuna Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan (EPDK) ruhsat alabilmek için sahte kroki hazırlatarak iki benzinlik arasında yasa gereği 1 kilometre olması gereken mesafeyi, gerçekte 750 metreyken 1070 metre gösterdiği iddia edilmiş, bu durumun EPDK tarafından tespit edilmesiyle hakkında dava açılmıştı.
Son Güncelleme: 23.06.2014 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81