YÖK'TE ONAYLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dosyayı bizzat elden takip ederek kurulma aşamasına getirdiği Alanya Devlet Üniversesi ile ilgil nihayi karar adeta jet hızıyla tüm kurumlar tarafından bir bir onaylanıyor.

YÖK'TE ONAYLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dosyayı bizzat elden takip ederek kurulma aşamasına getirdiği Alanya Devlet Üniversesi ile ilgil nihayi karar adeta jet hızıyla tüm kurumlar tarafından bir bir onaylanıyor.

06 Mart 2015 Cuma 02:39
YÖK'TE ONAYLADI
Akdeniz Üniversitesi Senatosu'nun ardından YÖK'te dün toplanarak Alanya Devlet Üniversetisi'nin kurulması için oy briliği ile uygundur kararı aldı. Sırada Milli Eğitim Bakanlığı var.
BAŞBAKAN MÜJDELEMİŞTİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Antalya’da verdiği ’Alanya’ya devlet üniversitesi’ müjdesinin ardından geçtiğimiz haftalarda olağanüstü toplanan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Senatosu'da oy birliği ile tarihi bir karara imza atarak uygun raporu vermişti. Son olarak YÖK'de olumlu karar aldı ve Alanya'ya Devlet Üniversitesi'nin kurulmasına onay verdi. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu YÖK tarafından alınan bu kararı twitter hesabından duyurdu. Konuyla yakından ilgilenen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise, "YÖK onayının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na teklif sunulacak" dedi. 
JET HIZIYLA İLERLİYOR
AKDENİZ Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başbakan'ın açıklamalarının ardından Alanya Devlet Üniversitesi ile ilgili gelişmelerin jet hızıyla ilerlediğini söyleyerek, "Adeta kararlar jet hızıyla ardı ardına çıkıyor. Bunda en büyük katkı tabiki Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun. Kendisine eğitim camiamız adına teşekkür ediyorum. Artık Alanya'da yüksek öğrenim adına tük sorunlar kökten çözülmüştür. Bakın göreceksiniz eğitim, hem tarımı hem de inşaat sektörünü sollayarak ikinci büyük güç olacaktır. Aynı zamanda turizm, tarım ve inşaat sektörünü de patlatacaktır" dedi.
 
HAYIRLI OLSUN 
Haber Alanya'ya özel açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu," Süreci hızlandırmak için birinci elden konuyu ilk başından beri takip ediyoruz. Kısa bir süre içerisinde Bakanlık ve Cumhurbaşkanımızın onayının ardından bölgemize çağ atlatacak üniversite kararımız resmi gazetetde yayınlanacaktır. Alanya'mıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.
 
Son Güncelleme: 06.03.2015 02:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81