Yeşildal'dan samimi açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Şengül Yeşildal, Antalya merkezi.com adlı internet sitesine açıklamalarda bulundu. Haber, 'Alanya tarihinde bir ilk CHP'ye kadın aday' başlığı ile verildi.

Yeşildal'dan samimi açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Şengül Yeşildal, Antalya merkezi.com adlı internet sitesine açıklamalarda bulundu. Haber, 'Alanya tarihinde bir ilk CHP'ye kadın aday' başlığı ile verildi.

15 Aralık 2014 Pazartesi 09:49
Yeşildal'dan samimi açıklamalar
 
 
Özgeçmişi hakkında bilgi veren Yeşildal, "29.07.1974'de Gazipaşa’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Gazipaşa’da tamamladım. 4 yaşımda iken babamı kaybettim. Ben solculuğu kitaplardan değil yaşayarak öğrendim. Lise öğrenimimden sonra Gazipaşa radyo ve televizyonunda haber spikeri olarak çalışma hayatına adım attım. Daha sonra Gazipaşa Belediye Başkanı Ali Güzel döneminde Gazipaşa Belediyesi Halkla ilişkiler bölümünde basın danışmanlığı görevinde bulundum. Anadolu Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünden mezun oldum. 1996 yılında Av. Ertuğrul H.Yeşildal ile evlendim. Deniz adında bir oğlumuz var.
CHP'de daha önce Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği, Kadın kolları ilçe sekreterliği, Alanya ilçe başkan yardımcılığı ve en son CHP Alanya ilçe sekreterliği görevinde bulundum. Şekerhane Mahallesi delegesiyim" dedi.
"PARTİMİZİN GENLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Neden aday olduğunu açıklayan Yeşildal, Alanya'da CHP'nin bir değişime ihtiyacı olduğundan bahsetti. Yeşildal, "Alanya'da CHP'nin bir değişime ihtiyacı var. Partinin gençleşmesi, halka açılması gerekiyor. Seçkinlerin Partisi' konumundan halkın partisine dönüşmek zorundayız. Bu bağlamda genç, dinamik ve devrimci bir kadroyla yola çıktık. Amacımız CHP'yi Alanya’da birinci parti yapmaktır. Bunun yolu da halkla bütünleşmek, programımızı ve partimizin amacını geniş kitlelere daha iyi anlatabilmekten, iyi niyetli insanları örgütlemekten geçiyor. Kendime ve ekibime güveniyor başaracağımıza inanıyorum. Kadınların ve Gençlerin önündeki tüm engelleri kaldırmak, karar alma mekanizmalarında en demokratik biçimde aktif rol almalarını sağlamak; parti içi demokrasiyi tüm kurum ve kuruluşları ile partimize yerleştirmek üzere yola çıktık. İlk hedefimiz üye sayımızı iki kat arttırmak. Parti içi eğitim çalışmalarına da hız vererek üyelerimizi ve kendimizi bilinçlendireceğiz. Partimizin genlerine sahip çıkacağız."
"ÇARŞAF LİSTE UYGULAMASINI VE ÖN SEÇİMİ DESTEKLİYORUM"
Kendisini parti içinde demokratik-sol çizgide, sol kanatta konumlandırdığını söyleyen Yeşildal, demokrasiye bakış açısını anlattı. Yeşildal, "Kendi içinde parti içi demokrasiyi yaşatamayan, geliştiremeyen bir parti ülkeye demokrasiyi getiremez. Bu bağlamda sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinden olan katılımcı ve çoğulcu demokrasi anlayışının partimizde kökleşmesinden. Bu nedenle de çarşaf liste uygulamasını, ön seçimi destekliyorum. Yola çıkış amacımızın ana ekseni de bu yöndedir. Amacımız, partimizi Alanya'da 3-5 kişinin düzenleyici rol aldığı bir parti konumundan, parti programında yazdığı gibi emeğin kitle partisine dönüştürmektir. Bizim mücadelemiz, delegeye ve üyelerimize tepeden bakan siyaset baronları iledir" diye konuştu.
"KADINLARI VE GENÇLERİ BAŞ TACI YAPACAĞIZ"
CHP için olan hedeflerini anlatan Yeşildal, "İlk hedefimiz partimizi geniş halk kitlelerine açmak. Bu bağlamda üye sayımızı olabildiğince artırmak. Her mahallede bir mahalle örgütü kurmak. Başkanı ve yöneticileri ile önce mahalleye ulaşmak daha sonra sokak sokak örgütlenmek. Toplumun kılcal damarlarına ulaşmak. Halkla bütünleşmek, halka dokunmak. Halkın sorunlarını yerinde tespit etmek, çözümleri halkla beraber üretmek. Bu Partimizi en geniş anlamda parti içi demokrasiyle bütünleştirecektir. Demokratik kitle örgütleri sendikalarla, sivil toplum örgütleri, toplumsal amacı olan dernekler ile geniş katılımlı toplantılar yapacağız. Onların görüşlerinden yararlanacağız. Partimizi temel değerlerimizden sapmadan birlikte yöneteceğiz. Parti içi eğitime önem vereceğiz. Gençler ve kadınlarımız bizim baş tacımız olacak. Kadınları sadece Bildiri dağıtan, gençleri de sadece afiş asan, yazı yazan konumundan çıkarıp, karar alma mekanizmalarında aktif rol alan fikir üreten ve uygulayan bir konuma getireceğiz" şeklinde açıkladı.
 
Son Güncelleme: 15.12.2014 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81