Yeşildal'dan Haber Alanya'ya özel açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Olağanüstü İlçe Genel Kurulu'nda İlçe Başkanı seçilen Şengül Yeşildal, göreve hızlı başladı. Dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında parti içi görevlendirmelerin tamamı yapıldı. Seçim süreci ve sonrası hakkında Haber Alanya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık'ın sorularını yanıtlayan Şengül Yeşildal, özel açıklamalarda bulundu.

Yeşildal'dan Haber Alanya'ya özel açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Olağanüstü İlçe Genel Kurulu'nda İlçe Başkanı seçilen Şengül Yeşildal, göreve hızlı başladı. Dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında parti içi görevlendirmelerin tamamı yapıldı. Seçim süreci ve sonrası hakkında Haber Alanya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık'ın sorularını yanıtlayan Şengül Yeşildal, özel açıklamalarda bulundu.

27 Aralık 2014 Cumartesi 10:56
Yeşildal'dan Haber Alanya'ya özel açıklamalar
"NE DEDİYSEK O"
Seçimlerden önce "Parti içi demokrasi gelecek" sözünün arkasında olduğunu belirten CHP Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, "Bunun en iyi örneğini yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımı sırasında gösterdik. Tamamen demokratik biçimde oldu. Tüzüğümüz gereği sayman, ilçe sekreteri, bilişim ve eğitim sekreterliği görevleri oylama ile belirlendi. Diğer başkan yardımcıları ise bildiğiniz gibi başkan yani benim tarafımdan atandı. Ben kendi yetkimde olan atamalar sırasında bile 'Bir itirazı olan var mı? Başka talebi olan var mı?' diye sordum yönetime. Görev dağılımı sırasında hiç bir sorun çıkmadı, hatta  Başkan yardımcılıklarını önümüzdeki Çarşamba günü belirleyecektik ancak böyle bir talep gelince hemen oyladık ve sonuca bağladık. İlk başta söylediğim gibi demokrasi tam işledi" dedi.
"ARTIK ONUN BUNUN LİSTESİ YOK"
Oylama ile seçilen görevlendirmelerde Coşkun Karadağı'ın listesinden yönetime girenlerin seçilmesi sırasında birliktelik mi yapıldı? Sorusu üzerine Yeşildal şöyle konuştu, "Biz hepimiz birlikteyiz. Artık, onun bunun listesi diye bir şey yok. Hepimiz aynı partinin mensubuyuz ve hiç bir sorun çıkmadı. Aslında bizim toplantımız Çarşamba günü idi. Devir teslim töreni olduğu için bir de hızlı yol almak ve vakit kaybetmemek için toplantıyı Cuma gününe aldık. Önümüzdeki Çarşamba tekrar toplanacağız. Ayrımız, gayrımız yok."
"BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARINA KATILACAĞIM"
"Yönetim kurulu toplantılarına belediye meclis üyeleri katılacak mı? Sorusu üzerine Yeşildal şunları söyledi, "Evet belediye meclis üyelerimiz her hafta yapacağımız toplantılarımıza mutlaka iştirak edecekler. Hatta bende ayın 6'sında gerçekleştirilecek olan Belediye Meclis toplantısına bizzat gideceğim. Meclis toplantılarından önce meclis üyelerimizle oturup görüşeceğiz. Alanya'nın gündemini yakından takip ederek hepsine hakim olacağız. Hiç bir sıkıntı yok" 
"ÖN SEÇİM OLURSA KAVGA OLMAZ"
Milletvekili adayının nasıl belirleneceği konusunda ki soru üzerine Yeşildal, "Milletvekili adayının belirlenmesi konusunda genel merkezin kararına uyacağız. Yukarıdan şimdilik ne diyecekler bilmiyoruz. Ön seçim, merkez yoklaması ya da atama olabilir. Ancak ön seçim olacak deniyor. Ön seçim olursa kavgasız gürültüsüz olur. Kimse darılmaz kimse gücenmez" şeklinde konuştu.  
"SAYIN BAYKAL ARAYIP TEBRİK ETTİ"
'Baykal bir tek Alanya'da kaybetti' konusuna da değinen Yeşildal, "Seçim sürecinde ben ne Baykal ile, ne Cavit Arı ile, ne de Şevki başkan ile görüştüm. Seçim sürecinde hiç kimseyle konuşmadık. Öyle bir şey de yok. Kimse kimsenin adayı değildi. Herkes partinin adayı idi. Ben bunu gördüm. Kimse kimsenin adayı değil, bunu tekrar tekrar söylemek istiyorum. Kongrenin ardından Sayın Baykal, Sayın Cavit Arı, Sayın Mustafa Akaydın ve genel merkezden arayıp tebrik ettiler" dedi.
"BAŞARIMIN FARKINDAYIM"
Milletvekilliği adayı olup olmayacağı sorulan Yeşildal şunları söyledi:  "Alanya'da ilk kez bir bayanın siyasi bir partinin ilçe başkanı olmasının büyük bir başarı olduğunu biliyorum ve bunun da farkındayım. Şimdilik milletvekilliği adaylığı gibi bir şey mümkün değil. Görevimizi alnımızın akıyla Allah'ın izni ile yapalım. İnşallah Allah utandırmaz bizi. Bu görevi bir halledelim ondan sonrası gelir."
"SİYASETE SEVİYE GELECEK"
Herkesten olumlu tepkiler aldığını ifade eden Yeşildal, "partili partisiz konuştuğum herkes siyasete bir seviye geleceğini, daha düzeyli olacağını söylüyorlar. İnşallah öyle olur" dedi.
"MHP'DE NEDEN KADIN ADAY OLMASIN"
"Siyasete girmek isteyen ve diğer partilerde siyaset yapan kadınlara nasıl bir mesaj vermek istersiniz. Bildiğiniz gibi MHP'de hiç bayan aday yok" sorusu üzerine Yeşildal şunları söyledi: " Artık Alanya siyasetinde kadınları kotayı doldurmak için alma dönemi bitmiştir. CHP yönetiminde şu anda bayanlar ağırlıklı. Neredeyse yarı yarıya. Kotayla olmadan tamamen kendi hakları ile girdiler. Benim hedefim de geçlik ve kadınlardı. Biraz önce pazarı gezdim. Pazarda çok olumlu bir tepki var. Hatta pazarcı bayanlar partiye geldiler. Bayanların önünü açıldığını görüyorum. Bir daha ki seçimde göreceksiniz daha çok bayan siyasette yer almak isteyecek. Diğer partilerden de bayan adaylar çıkacaktır. Beni ilk tebrik eden MHP Kadın Kolları Başkanı oldu. MHP'de kongre heyecanı devam ediyor ancak hiç bayan ilçe başkan adayı yok. Neden bir bayan aday olmasın? Çok da güzel olur. Neden MHP'nin Kadın Kolları Başkanı aday olmak için çıkmıyor? Çıksın yani. Demek ki başarılıyormuş. Emek verdikten sonra her şey olur."
 
Son Güncelleme: 27.12.2014 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81