Yeşildal, Özdemir'i kutladı

Alanya’daki görevine 5 ay aradan sonra yeniden dönen Kaymakam Özdemir’i tebrik eden CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, “AKP iktidarının hakka, hukuka ve adalete sığmayan uygulamalarına karşı koyarak başvurduğu hak arama mücadelesinden dolayı kendilerini ayrıca kutluyoruz” dedi.

Yeşildal, Özdemir'i kutladı

Alanya’daki görevine 5 ay aradan sonra yeniden dönen Kaymakam Özdemir’i tebrik eden CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, “AKP iktidarının hakka, hukuka ve adalete sığmayan uygulamalarına karşı koyarak başvurduğu hak arama mücadelesinden dolayı kendilerini ayrıca kutluyoruz” dedi.

26 Şubat 2015 Perşembe 02:42
Yeşildal, Özdemir'i kutladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, 2014’ün Eylül ayında çıkan İçişleri Bakanlığı Kaymakamlar Kararnamesi ile İzmir’e Vali Yardımcısı olarak atanan, ancak Antalya Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma davasını kazanıp 5 ay sonra Alanya’ya yeniden dönen Kaymakam Erhan Özdemir’i ziyaret etti. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Özdemir’e ‘Hayırlı olsun’ ziyareti yaptıklarını söyleyen Yeşildal, “AKP iktidarının hakka, hukuka ve adalete sığmayan uygulamalarına karşı koyarak başvurduğu hak arama mücadelesinden dolayı Sayın Özdemir’i kutluyorum” dedi. Yeşildal, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Alanya’nın bu hafta en önemli gündem maddesi kaymakam değişikliğidir. Öncellikle Alanya’daki görevine yeniden dönen Sayın Özdemir’e başarılar diliyoruz" diye konuştu. 
 
‘ÖNEMLİ OLAN VERİLEN HİZMETTİR’
Ayrıca ülkeyi yönetmekte olan AKP iktidarının hakka, hukuka ve adalete sığmayan uygulamalarına karşı koyarak başvurduğu hak arama mücadelesinden dolayı kendilerini ayrıca kutluyoruz. Bizim için önemli olan hangi kaymakamın gelip gittiği değil, Alanya’ya verecekleri hizmetlerdir. Gelişmiş toplum ve gelişmiş demokrasilerde vali, kaymakam, amir, memur ve bürokratların atanması, görevde yükselmeleri ve nakilleri gibi hakları kanun, tüzük ve yönetmeliklerle güvence altına alınmıştır. Hangi bürokratın nerede ve ne kadar görev yapacağı, dönemlerini tamamladıktan sonra hangi göreve yükseleceği önceden bellidir. Devletin bütün amir, memur ve bürokratları siyasi iktidarların değil, devletin memurlarıdır. Siyasi iktidarların değişmesi devletin memuruna yansımaz" dedi. 
 
‘AKP RESMEN MEMUR KIYIMI YAPIYOR’
Oysa AKP iktidarları dönemine baktığımız zaman ülkemizde amir, memur ve bürokrat kıyımının had safhaya ulaştığı, hiç bir devlet memurunun memuriyet güvencesinin kalmadığı, bir gün sonra nereye ve ne sebeple sürgün edileceğinin belli olmadığı günler yaşıyoruz diyen Yeşildal, "Özellikle hatırlatmak isterim ki, AKP Hükümeti, çıkarmış olduğu torba yasalardan birisinde, bir hüküm ile sürgün ettiği memurların göreve iade konusunda açtıkları davayı kazanmaları ya da yürütmeyi durdurma kararları aldırmaları halinde göreve döndürülmeleri zorunlu olan 1 aylık süreyi 2 yıla çıkarmıştır. CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne açtığı dava sonucunda bu hüküm durdurularak 1 aylık sürenin uygulanmasına CHP sayesinde devam edilmektedir. CHP olarak bütün bürokratlarımıza söz veriyoruz. CHP iktidarında devletin memurlarının bütün hakları memuriyet hukuku içerisinde sonuna kadar korunacaktır. İktidarın memuru değil, devletin memuru olarak onurlandırılacaklardır" dedi. 
 
Son Güncelleme: 26.02.2015 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81