Yaylalar belirlendi

‘Devlet Ormanlarındaki Yayla Alanlarının Tespiti ve İdaresi Hakkındaki Yönetmelik’ çerçevesinde Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor.

Yaylalar belirlendi

‘Devlet Ormanlarındaki Yayla Alanlarının Tespiti ve İdaresi Hakkındaki Yönetmelik’ çerçevesinde Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor.

24 Temmuz 2014 Perşembe 08:44
 Yaylalar belirlendi
6831 sayılı Orman Kanunun 17. Maddesinde yapılan değişikliğe göre 7 Mart 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Devlet Ormanlarındaki Yayla Alanlarının Tespiti ve İdaresi Hakkındaki Yönetmelik’ çerçevesinde Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, “Toplu yerleşim yerlerinin bulunduğu yaylak ve otlak kullanılan alanlar içindeki yerler ile yılın belli döneminde geleneksel yaylacılık maksadıyla yerleşim yeri olarak kullanılan alanların kullanım bütünlüğü de dikkate alınarak tespitler yapıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan 8 kişilik komisyon çalışmalarını Nisan 2013’te tamamladı. 4.044 dönüm alanda ve içerisinde müsadere kararı bulunanlar dahil 189 adet binanın bulunduğu yaklaşık 800 kişinin faydalandığı devlet ormanındaki 18 adet yayla alanı tespit edildi. Düzenlenen rapor, harita, tutanak ve diğer belgeler Orman Genel Müdürlüğüne gönderildi" dedi. 
'BAKANLAR KURULU KARARIYLA BELİRLENDİ'
Dikici, Alanya Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan Beldibi-Kocaalan, Beyreli, Bozbelen, Dikenli, Gümüşkavak, Hatipli, Karamuar, Karıköprüsü, Kuşbeleni, Sülüklü-1, Sülüklü-2, Yasirali, Yeşilöz, Tokar-Paşabey, Seki, Susuz, Banlıca ve Bıçaklı yaylaları devlet ormanlarından tespit edilip Resmi Gazetede ilan edilen yaylalar oldu. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğe sunulan yayla tespitlerinden uygun görülenler Orman ve Su İşleri Bakanlığın teklifiyle Bakanlar Kurulu kararıyla yayla alanı ilan edildi" dedi. Dikici, "Resmi gazetede yayımlanarak ilan edilen yaylalardaki binaların tespit çalışmaları bu hafta sonuçlandırılacak. Daha sonra ise tespit edilen binaların bedel tespitleri yapılıp özel bütçe sabit kıymetlerine alınacak ve vaziyet planına işlenecek. Daha sonra kullanıcıların tespiti ve kiralama işlemi yapılacak" dedi. 
'1 YIL İÇİNDE KİRALANMAYANLAR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNE GEÇECEK'
Dikici, İlk yıl tahmini kira bedeli kira tespit komisyonunca rayiç bedel üzerinden sabit kıymet değerinin binde beşinden az olmamak üzere tespit edilecek. Kiralamak için Orman İşletme Müdürlüğüne kullanıcıların başvurularına müteakip pazarlık usulüyle kullanıcısına kiraya verilecektir. Kullanıcısı tespit edilemeyen ve 1 yıl içerisinde kiralanmayan binalar ise İşletme Müdürlüğünce yıkılacaktır. İlan edilen yayla alanı içerisinde bulunan cami, mescit, genel mezarlık, çeşme ve park gibi yerler ilgili kamu idarelerine bedelsiz verilecek.Tespit edilen devlet ormanı içerisindeki bu yaylalar yayla olarak kullanılan yerleşim yerlerinin devamı niteliğindedir. Vatandaşlarımızın yıllardır kullanımında olan fakat bir şekilde devlet ormanı olan yerlerdir. Bu yerler rayiç bedelle kullanıcılara kiralanarak vatandaşlarımızın devletle olan ihtilafları çözülmüş olacaktır. Kiralama işlemi hem yaylacıların sorunu çözecek hem de orman halk münasebetlerine olumlu katkısı olacaktır" dedi.
 
Son Güncelleme: 24.07.2014 08:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81