Yaralı karakulak hayata döndü

Antalya’nın Akseki ilçesinde yaralı olarak bulunan bir karakulak, Antalya Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinin tedavisiyle yaşama döndü.

Yaralı karakulak hayata döndü

Antalya’nın Akseki ilçesinde yaralı olarak bulunan bir karakulak, Antalya Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinin tedavisiyle yaşama döndü.

29 Haziran 2015 Pazartesi 13:43
 Yaralı karakulak hayata döndü
 
Antalya’nın Akseki ilçesinde 5 ay önce bir aracın çarptığı tahmin edilen karakulak, Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından yol kenarında ağır yaralı halde bulundu. Yaşam alanı genellikle Toros coğrafyası olan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan karakulak, tedavi amacıyla görevliler tarafından Büyükşehir Hayvanat Bahçesi’ne getirildi. Başında ve gözünde ağır yaralar bulunan ve sağ arka bacağında parçalı kırığı olan Karakulak, Büyükşehir veterinerleri tarafından tedavi altına alındı.
Latincede kedi anlamına gelen ‘Felis’ adlı karakulaka ilk olarak ilaç tedavisi uygulandı. Veteriner hekimlerin ilgisi ve şefkati ile hayata dönen karakulakın kafasındaki ve gözündeki yaralar iyileştirildi. Yara tedavisinin ardından kırık için ameliyata alınan karakulağın bacağına plaka yerleştirildi. Tedaviye hızla cevap veren karakulak daha geniş bir kafese alındı.
DOĞAYA BIRAKILACAK
Doğaya bırakılacak hayvanlar için kriterlerin olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekim Aygül Arsun “Doğaya bırakılacak hayvanların hayatlarını devam ettirebilmesi için kendi avını yakalıyor olması gerekir. Şu an karakulak kendi avını yakalayabilecek hale geldi. Tamamen iyileşince doğaya bırakacağız. Yasa gereği Doğal Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nce bulunduğu bölgeye salınacak” diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 29.06.2015 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81