Yakıt desteği onaylandı

Alanya ve Antalya'da tüm turizmcilerin merakla beklediği 6 bin dolarlık yakıt desteği kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan bu karar Alanyalı turizmciler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Yakıt desteği onaylandı

Alanya ve Antalya'da tüm turizmcilerin merakla beklediği 6 bin dolarlık yakıt desteği kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan bu karar Alanyalı turizmciler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

12 Şubat 2016 Cuma 21:15
Yakıt desteği onaylandı
Alanya ve Antalya'da tüm turizmcilerin merakla beklediği 6 bin dolarlık yakıt desteği kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan bu karar Alanyalı turizmciler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan krizin ardından turizme adeta can suyu olacak olan yurtdışından turist getiren seyahat acentalarına verilen 6 bin dolar yakıt desteğinin kapsamının genişletilmesi kararı Bakanlar Kurulu Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Ünal "Son günlerde ülkemiz ve Rusya arasında yaşanan gerginlik sonrası Rusya tarafından alınan kararların ülkemiz turizmine etkileri ve alınacak tedbirleri sektör temsilcileriyle değerlendirdik. Toplantıların ardından kısa bir sürede 'Acil eylem planı' oluşturduk. Konuyu önce Bakanlar Kurulu'nda, ardından Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda görüştük. Bu kapsamda bu uygulamamızı sadece 13 ülke ile sınırlı olmaktan çıkarıp dünyanın bütün ülkelerini kapsayacak şekilde genişlettik" dedi.

ÜNAL "SEKTÖRÜMÜZE HAYIRLI OLSUN"
Ünal, "Ayrıca söz konusu 5 havalimanına Kütahya Zafer havalimanını da ekledik. Bu kararla ülke sınırlaması olmadan, Alanya-Gazipaşa, Antalya, Muğla Dalaman ve Muğla Milas-Bodrum'a inecek tarifeli ve tarifesiz tüm uçaklar, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer havalimanlarına ise tarifesiz inecek her uçak için turist getiren seyahat acentasına 6 bin dolar yakıt desteği sağlayacağız. Bakanlar Kurulu kararımız dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sektörümüze hayırlı olsun."

'ALTSO, HÜKÜMETİMİZDEN ÇEŞİTLİ TALEPLERİMİZ OLDU'
Alınan kararı değerlendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Hükümetimiz Rusya ile yaşanan krizin etkilerini azaltmak adına olumlu bir karar aldı. Bu karar uçak düşürme ile başlayan karamsar havayı da dağıttı" dedi. Rusya ile yaşanan siyasi krizin ardından Alanya turizminin de etkilendiğini ifade eden Başkan Şahin, “Uçak krizinin ardından Alanya’mızın 3 dinamik sektöründe yani turizm, tarım ve inşaatta kayıplar oldu. Bu sektörler etkilendi. Bununla ilgili biz ALTSO Yönetimi olarak, ALTSO Meclisi olarak elimizden gelen bütün çalışmaları gösterdik. Çeşitli toplantılar yaptık. Yaptığımız toplantıların ardından bu konunun çözümüyle ilgili hükümetimizden çeşitli taleplerimiz oldu" diye konuştu.

ŞAHİN: “ÇOK MUTLUYUZ”
Şahin açıklamasına şöyle devam etti: "Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu konuda büyük emekleri oldu. Sayın Çavuşoğlu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Çok mutluyuz” dedi. Önümüzdeki günlerde ALTSO Yönetimi olarak bir Ankara çıkarması yapacaklarını hatırlatan Başkan Şahin, Turizm Bakanlığı’nı da ziyaret edeceklerini dile getirdi. Ziyarette, yakıt desteği sebebiyle teşekkür edeceklerini belirten Başkan Şahin ayrıca, turizm sektörü için de bir torba yasa isteyeceklerini vurguladı.

BERBEROĞLU: "GEREKİRSE DESTEK UZATILIR"
Hükümetin Rusya krizinden dolayı olabilecek turizmdeki krizlere tedbir almak amacıyla bir takım önlemler ortaya koyduğunu belirten Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu da, "Bunlardan bir tanesi de yakıt desteği. Biliyorsunuz geçtiğimiz yılda Rusya ekonomisinde yaşanan büyük krizden dolayı Rusya ve etrafında ki yaklaşık 13 devlete yakın desteği vermiştik. Bu 13 ülkeden kalkan uçakların dışında tüm dünyadaki uçaklara Gazipaşa Havaalanına, Antalya Havaalanına, Dalaman ve Bodrum Havaalanına tarifeli, tarifesiz gelen tüm uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği veriyor. Bu yakıt desteği 1 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak bir destek. Bu yeterli olmazsa önümüzdeki süreçte Nisan ve Mayıs ayından sonraki değerlendirmeleri Bakanımız ve hükümetimize iletiriz, eğer ki turizmde yaşanabilecek krizler devam ederse bu desteği belki önerimiz doğrultusunda tekrar devam ettirme olasılığımızda olabilir" şeklinde konuştu.

SİLİ: "TURİZMCİLER OLARAK BU KARARI BEKLİYORDUK"
Alınan bu kararı Alanyalı turizmciler olarak beklediklerini söyleyen ALTİD Başkanı Burhan Sili ise, "Bunun kararın çıkması çok önemliydi ve çıkmış olması biz turizmcileri çok sevindirdi. Bu destek Nisan ve Mayıs ayını kapsıyor. Biz bu desteğin daha uzun süreli olmasını arzu ediyorduk. Ön  

ÇAVUŞOĞLU "BU DESTEK RUSYA VE UKRAYNA'YA YARAMAYACAK"
Verilecek olan bu desteğin tüm sezona yayılmasını talep ettiklerini açıklayan TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Bu uygulama güzel bir uygulama tüm uçaklara veriliyor. Bizde seyahat acentalarına bu konuda bilgi vermeye başladık. Ancak çoğu tur operatörleri mayıs ayının sonu gibi seferlerine başlıyor. Bu destek Doğu Avrupa’ya, Rusya ve Ukrayna gibi Baltık ülkelerine pek fazla yaramayacak. Bu destek daha çok İskandinav ve Batı Avrupa’ya yarayacak. Biz bu desteğin tüm sezona yayılmasını istiyoruz. Şubat ve Mart ayında faaliyetlerine başlayacak olan bazı tur operatörleri de bu haberin ardından seferlerini Nisan ve Mayıs ayı içerisine çekecekler. İnşallah ülkemiz için hayırlısı olacak. Ben bu kararın çıkmasında başta Sevgili Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

- Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 12.02.2016 21:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81