Yabancılara 'Alanya'da Güzel Ev' Vurgunu İddiası

Antalya’Nın Alanya İlçesinde Konut Edindirme Vaadiyle İnternet Üzerinde Kurulan Bir Sisteme Giriş Aidatı Ödeyen Yabancı Uyruklu 5 Kişi, Dolandırıldıkları İddiasıyla Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda Bulundu.

Yabancılara 'Alanya'da Güzel Ev' Vurgunu İddiası

Antalya’Nın Alanya İlçesinde Konut Edindirme Vaadiyle İnternet Üzerinde Kurulan Bir Sisteme Giriş Aidatı Ödeyen Yabancı Uyruklu 5 Kişi, Dolandırıldıkları İddiasıyla Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda Bulundu.

16 Nisan 2014 Çarşamba 11:50
Yabancılara 'Alanya'da Güzel Ev' Vurgunu İddiası
Antalya’nın Alanya ilçesinde konut edindirme vaadiyle internet üzerinde kurulan bir sisteme giriş aidatı ödeyen yabancı uyruklu 5 kişi, dolandırıldıkları iddiasıyla Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
İddiaya göre, Alanya'da emlak işi yapan Rusya vatandaşı Vladimir B., aidat ödeyerek üye olanların sonunda ev sahibi olacağı iddiasıyla 4 aşamalı bir sistem kurdu. İnternet üzerinden binlerce kişiye kurduğu sistemi konferans yöntemiyle anlatan Vladimir B., sisteme girmeyi düşünen yaklaşık 100 kişiyi geçen yıl Mayıs ayında Alanya'ya çağırarak toplantı yaptı. Vladimir B., Alanya'da topladığı çoğunluğu Rus çok sayıda yabancıyı sisteme üye yaptı. Üyelere 520 euro giriş aidatı ödeyerek, yanında 2 yeni üye daha getirenlerin bir üst seviyeye yükseltileceğini ve 4 aşama sonunda ev sahibi olacağını vaat eden Vladimir B.'nin aidat ücretlerini ise Rusya'daki bankalarda topladığı iddia edildi. Rusya'dan Nikolay Udodenko (23) ve Liubov Semenova (59), Polonya'dan Maria Grzegorek (45), Almanya'dan Beata Burawska (45) ile Çek Cumhuriyeti'nden Zodka Samkova (48), sistemi sorguladıkları için Vladimir B. tarafından sistemden atıldıkları ve dolandırıldıklarını iddia ederek Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, sadece 5 kişinin değil, çok sayıda ülkeden yaklaşık 2-3 bin kişinin sisteme dahil edilerek dolandırıldığını iddia etti. Bu olay nedeniyle emlak sektöründe düzgün çalışan kişilerin adının da lekelendiğini söyleyen Anzhela, "Biz dernek olarak mağdurlara gereken desteği vereceğiz. Şikayetçi olanların para yatırdığına dair evraklar var" dedi.
İtalya'da yaşayan Alman vatandaşı Beata Burawska ise, hem para kazanacağı hem de ev sahibi olacağı vaadiyle bu sisteme girdiğini söyledi. İtalya'da 2 kişiyi sisteme üye yaptığını ancak bu kişilerin de yeni üyeler getirerek zincirin yaklaşık bin kişiye ulaştığını dile getiren Burawska, "Sistemin sonunda ev sahibi olan yok. Herkes bir bahaneyle sistemden atılıyor. İtalya'da dolandırıldığını anlayan yüzlerce kişi paralarını benden istiyor. Bu nedenle depresyona girdim" diye konuştu.
Polonyalı Maria Grzegorek de, para vererek üye olduğu sistemden daha sonra dolandırıldığını anladığı için kendisinin çıktığını söyledi.
Çek Cumhuriyeti'nden Zodka Samkova ise, sisteme girmek için kredi çektiğini ve dolandırıldığı için mağdur olduğunu kaydetti.
Son Güncelleme: 16.04.2014 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81