Yabancı oyuncular terörü lanetlediler

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki, terör saldırısının ardından kutlama programı iptal edilen Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali'nde sanatçılar teröre ortak tepki gösterdi.

Yabancı oyuncular terörü lanetlediler

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki, terör saldırısının ardından kutlama programı iptal edilen Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali'nde sanatçılar teröre ortak tepki gösterdi.

30 Haziran 2016 Perşembe 23:25
Yabancı oyuncular  terörü lanetlediler
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki, terör saldırısının ardından kutlama programı iptal edilen Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali'nde sanatçılar teröre ortak tepki gösterdi. Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye'den sanatçı ve filmlerin katıldığı festivalde konuşan oyuncu Wilma Elles, Almanca ve Türkçe dillerinden barış ve dostluk çağrısı yaparak, terör saldırısını kınadı. Elles, Akdeniz'in en güzel sahillerinden Alanya'da bir araya gelen sanatçı ve oyuncular olarak ülkeler arasında sorunlar ne olursa olsun, halkların dost kalmasını, karşılıklı saygı seviyle yaşamasını dilediklerini belirterek, “Bu çağrı hepimizin çağrısıdır. Kin değil anlayış, nefret değil sevgi, savaş değil barış istiyoruz." dedi.
Ukrayna Devlet Sanatçısı Olga Sumskaya, terör saldırısının kendisini çok üzdüğünü ve şaşırttığını kaydederek “Bugün burada olan tüm insanlar Ukrayna'dan Rusya'dan, Belarusya'dan, Kazakistan'dan ve Azerbaycan'dan insanlarla aynı anda teröre karşı 'hayır' diyoruz” diye konuştu.
Ülke olarak Türkiye'yi ve halkını çok sevdiklerini ifade eden Sumskaya, son olaylardan dolayı da çok üzüldüklerini sözlerine ekleyerek, "Ben bu güzel ülkenin güzellik ve barış içinde yaratıldığını düşünüyorum ve biz barışa ulaşacağız ve barışı kesinlikle kazanacağız" ifadelerinde bulundu.
Vitaliy Borisyuk ise Türkiye'deki son terör saldırısında Türkiye ve halkının acılarını paylaştıklarını belirtti. Bugün sanatçılar ve oyuncular olarak kendilerinin çok önemli bir görevinin olduğunu vurgulayan Borisyuk, “Sinema ile barışı buraya çağırmak istiyoruz. Oyuncular ve sanatçılar olarak bizler burada barışın tarafındayız. Sinema sanatı, her zaman her yerde insanları birleştiren bir şey. Biz onun için sinema ile bugün barışı çağırmak istiyoruz.” diye konuştu. Kapanış töreninde oyuncu ve sanatçılara katılımlarından dolayı plaket hediye edildi.

Mehmet AL
Son Güncelleme: 30.06.2016 23:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81