Vergi haftası kutlanıyor

Alanya Vergi Dairesi Müdürü Nakip Karakuş, bu yıl 26’ncısı kutlanacak "Vergi Haftası" nedeniyle basın bildirisi yayınladı.

Vergi haftası kutlanıyor

Alanya Vergi Dairesi Müdürü Nakip Karakuş, bu yıl 26’ncısı kutlanacak "Vergi Haftası" nedeniyle basın bildirisi yayınladı.

22 Şubat 2015 Pazar 19:19
Vergi haftası kutlanıyor
Karakuş, yayınladığı bildiride, verginin önemine dikkat çekti. Karakuş, "Toplumda vergiye gönüllülüğü artırmak birinci hedefimiz. Bir devletin bağımsız olabilmesi için, kendi yasama, yürütme ve yargı erklerindeki bağımsızlığa sahip olmasının yanı sıra ekonomik anlamda da başkasına muhtaç olmaması şarttır. Çünkü milli savunma, ülkenin imarı, halkın eğitimi, sağlığı gibi pek çok ihtiyacının karşılanması ancak devletin önemli bir gelire sahip olmasıyla mümkündür. İşte bu gelir, Anayasamızın 73’üncü maddesine göre devletin hükümranlık hakkına dayanarak kamu giderlerini karşılamak için kişilerden mali güçleri oranında aldığı vergilerden oluşmaktadır. Devletimizin sınıf farkı gözetmeden toplumun her kesimi için yaptığı hizmetlerin en önemli finansman kaynağı topladığı vergiler olup bütçe giderlerinin yüzde 85'i bu vergilerden karşılanmaktadır. Vergiyi sadece devletin yaptığı harcamaların finansmanı olarak görmemek gerekir. Vergi aynı zamanda toplumda gelir dağılımındaki adaletin ve sosyoekonomik dengelerin sağlanmasında da en önemli enstrümandır. Sağlıklı vergi toplamanın temeli, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasına ve belge düzeninin yerleşmesine dayanır. Bu nedenle haksız rekabetin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin, sosyal dengelerdeki huzursuzluğun, kamu yatırımlarındaki azalmanın ve toplumsal etik değerlerdeki aşınmaların önlenmesi için kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması bir zorunluluktur. İşte bunun için kayıt dışı faaliyetlerin ilgili kurumlara bildirilmesi bir vatandaşlık görevidir. Aynı şekilde ekonomideki tüm mal ve hizmet hareketlerinin belgeye bağlanması, diğer bir ifadeyle tüm vatandaşların mal ve hizmet alımlarını faturalandırması vatandaşlık görevidir" dedi. 
ETKİNLİKLER HAFTA BOYU SÜRECEK
26’ncı Vergi Haftası programı hakkında bilgi veren Karakuş, “Bu haftada Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğü’nce düzenlenecek etkinlikler hafta boyunca sürecek. 23 Şubat Pazartesi (bugün) günü saat 09.00'da Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak ve Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ziyaret edilerek Vergi Haftası başlatılacak. Vergi ile ilgili afişler bir hafta süreyle Alanya'nın çeşitli mahallerine ve Vergi Dairesi'ne asılacak. Hafta boyunca ilçedeki muhtelif okullarda öğrenciler vergi konusunda bilgilendirilecek. İlköğretim öğrencileri müdürlüğümüzü ziyaret edecekler. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile mükelleflerimizin üye olduğu oda, borsa gibi meslek kuruluşlarına ziyaretlerde bulunup karşılıklı görüş öneri ve sorunlar paylaşılacaktır” şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 22.02.2015 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81