Vekaletle kurban toplantısı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle Kurban Kesim Programı” kapsamında Antalya’da cami imamlarına yönelik bölge toplantısı yapıldı.

Vekaletle kurban toplantısı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle Kurban Kesim Programı” kapsamında Antalya’da cami imamlarına yönelik bölge toplantısı yapıldı.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 00:30
Vekaletle kurban toplantısı yapıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle Kurban Kesim Programı” kapsamında Antalya’da cami imamlarına yönelik bölge toplantısı yapıldı. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Isparta İl Müftüsü Galip Akın, Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, ilçe müftüleri ve cami imamları katıldı. Toplantıda konuşan Antalya İl Müftüsü Osman Artan, “Doğu’da Suriye’den göç alan illerimizdeki ve Irak’tan gelen kardeşlerimize gönderdiğimiz bu vekalet yolu ile kurbanlar, bir gönül köprüsü kurmuştur. Her sene bu sayı sizin de desteğiniz ile artmıştır” dedi.
Vatandaşların 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurbanlarını vakfa vermek istediklerini belirten Artan, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra insanlarımız daha önce vekalet yolu ile kurban toplayanların topladıkları kurbanları kesmediklerini gördükten sonra vatandaşlarımız teşkilatımıza ve vakfımıza karşı büyük bir güven duygusu içerisinde kurbanlarını bize vermek istediklerini söylüyorlar. Bu seneki bu çalışmalarımız bu yönü ile de çok önemlidir. Milletin bu güvenine layık olabilmek ve ileri taşımak için hepimiz çalışmamız lazım. En ucra köşede bulunan din görevli kardeşlerimiz ve en üstteki kardeşlerimizin çalışması gerekiyor” dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun ise, “Kurbanlarımız kardeşlik için” temasıyla düzenlenen 2016 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 235 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise 130 ülkenin 530 bölgesinde TDV görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım yapacak. Yurtiçindeki merkezlerden 120’sinde sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 225 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedefleniyor. Hayırseverlerimizin vekâlet verdikleri kurbanlarının, dini usullere uygun şekilde kesimi yapılarak ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Vekaletle Kurban Kesim Programında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıf personeli ile TDV gönüllüleri yer alıyor” dedi.
 
Son Güncelleme: 29.08.2016 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81