UZLAŞI SAĞLANACAK

Alanyalı halciler dün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ile görüşerek rapor haline getirdikleri çekincilerini sundular. Türel ihaleyi yapan firma ve halciler arasında uzlaşma sağlamak için süre istedi.

UZLAŞI SAĞLANACAK

Alanyalı halciler dün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ile görüşerek rapor haline getirdikleri çekincilerini sundular. Türel ihaleyi yapan firma ve halciler arasında uzlaşma sağlamak için süre istedi.

11 Eylül 2014 Perşembe 03:27
UZLAŞI SAĞLANACAK
ŞAHİN VE GÜNEY DE GİTTİ
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Alanya Hal Komisyoncuları, sektörün sorunlarını konuşmak üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Yeni Hal Yasası konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 
SORUNLARI İLETTİK
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Hal Komisyoncularının yeni yasaya ilişkin görüşlerini aldıklarını ve sektörün beklentilerini Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e ilettiklerini söyledi. Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney ise Alanyalı halcilerin bir takım çekincileri olduğuna dikkat çekerek, "Sayın Başkanımız Menderes Türel ile yapılan toplantıda bu çekinceler masaya yatırıldı ve tek tek madde madde tartışıldı" dedi.
ORTA YOL BULUNACAK
Orta yolun bulanması için gereken her şeyin yapılacağı sözünü aldıklarını belirten Güney, “Alanyalı halcilerimiz Büyükşehir'in kendisinin bir hal yapması ve işletmenin büyükşehirde kalmasını istiyorlar. Menderes Bey ise işleyen bir sistemin olduğuna dikkat çekerek, artık bu tür organizasyonların özelleştirme yolu ile yani yap-işlet-devret modeli ile yapılacağını söyledi” dedi.
YENİDEN İHALE OLABİLİR
Türel'in ihaleyi yeniden yapabileceklerini ancak sistemin gene özelleştirme olacağını, fiyat konusunda ise indirime gitmenin mümkün olmadığını söylediğini belirten Güney şöyle konuştu: “Halcilerimiz hal alanının dar ve dükkânların küçük olduğunu söylediler. Bu konuda Büyükşehir’in çalışması var. Yeni halin hemen yanında 80 dönümlük orman ve hazine arazisi var. Buraların tahsisi ile bu sorunlar aşılacak. Biz halcilerimizin ardından ihaleyi alan firma yetkilileri ile de toplandık. Fiyat konusu başta olmak diğer sorunlar için uzlaşı sağlanacak. Halcilerimiz kesinlikle mağdur edilmeyecekler.”

İhracat kolaylaşacak
 
Toplantıda hallerin birleştirilmesi yasasının önemine değinen Türel, “Bu yasayla haller tek çatı altında toplanıyor. Böylece üretici ve komisyoncular ihracatçıyla daha kolay buluşacak. Pazar artacağı için ürün değer kazanacak. Bununla birlikte hem üretici hem de komisyoncu memnun olacak” dedi.
 
 

Son Güncelleme: 11.09.2014 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81