Uyar, oy oranını açıkladı

MHP Antalya Milletvekili Adayı Cafer Uyar, önceki gün katıldığı canlı yayın programında partisinin Antalya'dan çıkaracağı milletvekili sayısını ve Alanya'daki oy oranını açıkladı.

Uyar, oy oranını açıkladı

MHP Antalya Milletvekili Adayı Cafer Uyar, önceki gün katıldığı canlı yayın programında partisinin Antalya'dan çıkaracağı milletvekili sayısını ve Alanya'daki oy oranını açıkladı.

28 Mayıs 2015 Perşembe 00:50
Uyar, oy oranını açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Adayı Cafer Uyar, önceki gün katıldığı canlı yayın programında partisinin Antalya'dan çıkaracağı milletvekili sayısını ve Alanya'daki oy oranını açıkladı. Programın ardından seçim ofisindeki coşkulu kalabalığa hitaben de konuşan Uyar, 6-5-3 şeklinde vekil dağılımı olacağını söyleyen Uyar, Alanya'da da yüzde 70 oy oranına ulaştıklarını söyledi. AKP'nin çöküşe geçtiğini ve çabalarına rağmen Antalya'da üçüncü parti olacaklarını belirten Uyar, AKP Adayı Çelik ile ilgili de eleştirilerde bulundu.
 
PROGRAMA FORMAYLA KATILDI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Adayı Cafer Uyar, dün gün boyu ara vermeden çalışmalarına devam etti. Programına Konaklı halinde esnaf ziyareti ile başlayan Uyar, sanayi esnafını da ziyaret ederek Payallar'a geçti. Payallar'da da hal ve sanayi esnafı ile bir araya gelen Uyar'a İlçe Başkanı Hilmi Er, ilçe yöneticileri, Alanya Belediye Meclis Üyeleri Zihni Asiltürk, Abdullah Öztürk, Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Çınar, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Osman Gülmez, 23. Dönem Milletvekili Hüseyin Yıldız ve partililer eşlik etti. Uyar, esnaf ziyaretlerinin ardından akşam saat 20.30'da Alanya Televizyonu ekranlarında Ahmet Tunç'un sunduğu Seçim Özel programına konuk oldu. Canlı yayın programı partililer tarafından seçim ofisi önüne kurulan dev ekranda izlendi. Uyar, programda olduğu sırada Kargıcak ekibi yüzlerce kişiyle seçim ofisini doldurdu. Programda soruları yanıtlayan Uyar, siyaset anlayışından, seçim sürecinden ve son durumdan bahsetti. Aktif siyaseti bırakmak isterken destekçilerinin ısrarı üzerine adaylık için dilekçe verdiğini belirten Uyar, bu süreçte genel merkeze kendisi için bir talebinin olmadığını, sadece Alanya'nın listede değerlendirilmesini istediğini bildirdi. Uyar, programın ikinci bölümüne Süper Lig için mücadele edecek Alanyaspor'a destek için turuncu-yeşilli forma ile çıktı.
 
'ANTALYA'DA BİRİNCİYİZ: 6-5-3'
19 ilçe teşkilatının tamamının kendisini meclise göndermek için olağanüstü bir gayret gösterdiğini vurgulayan Uyar, "Kaş ve Demre'de yaptığımız toplantılardaki tepkileri, duyguları görmenizi isterdim. Cafer Hoca gidecek. Antalya'dan birinci çıkacağız. En kötü ihtimalle ikinciyiz. Boşuna mı iktidar partisi özel hamle yapıyor. Boşuna mı Elvan'ı gezdiriyor. Boşuna mı Melih Gökçek'in kasetini yayınlatıyor. Kar kütlesinin yağmur yiyip de erdiği gibi hızla eriyor" dedi. Uyar, AKP'li belediyelerin hizmet üretemediğini ve sokaklarının, parklarının kötü durumda olduğunu belirtti. MHP'li Alanya Belediyesi'ni örnek gösteren Uyar, "Hizmet için iktidar olmak gerekmiyor, Sadece inanmak gerekiyor. AKP çöküşte. Gazipaşa, Demre, Serik hizmet bakımında kötü durumda. MHP'nin kazanmış olduğu belediyelerde hiç bir sıkıntı yok. Diğer belediyelerde sıkıntı. Antalya'da birinci çıkarsak 6-5-3; ikinci çıkarsak 5-5-4 şeklinde vekillik dağılımı olacak. Ancak diyelim ki Cafer Hoca gidemedi. Benim sevdam vekillik değil, Alanya. Vekil olsam da olmasam da elinden geleni yapacağım. Alanya'nın il olması benim en önemli vazgeçilmezim. MHP'nin ülkeyi yönetmesi en önemli arzum" şeklinde konuştu.
 
'SENA NUR ÇELİK 'FENER' PROJEDİR'
Seçim ofisindeki yoğunluk ve destekçilerin giderek artması hatırlatılan Uyar, "Ben çok mutluyum. Dürüstlük, doğruluk, adam gibi adam olmak geçerli akçeymiş. Ben bu çizgiden gelmiş, halkın beğendiği, o coşkuyu yaşayan bir siyasetçi olduğum için çok mutluyum. Yapılan bir anket çalışmasında Cafer Hoca yüzde 70 çıkmış. Ben teşekkür ediyorum. 30 Mart yerel seçimlerinde düzgün insana, Adem Murat Yücel'e, sahip çıkan hem CHP'liler, hem AKP'liler ve partililerimiz bugün Cafer Hoca'ya destek veriyor. Ofisimize sadece MHP'liler gelmiyor. Sosyal demokratlar da geliyor" dedi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in zaman zaman seçim ofisini ziyaret ettiğini ancak herkesin başkanı olarak tarafsız, eşit kalmaya özen gösterdiğini belirten Uyar, "Onun adı Recep Tayyip Erdoğan değil, Adem Murat Yücel" dedi. AKP'ye desteğin giderek azaldığını ve bir sonraki seçimde AKP'nin kalmayacağını belirten Uyar, AKP'nin adayı Sena Nur Çelik hakkında da soruları yanıtladı. Çelik'in Deniz Feneri davasından yargılanıp cezaevine giren babası Mustafa Çelik'ten dolayı aday yapıldığını söyledi. İstanbul'dan başvuru yapan ancak Antalya'dan aday gösterilen ve kendisine dahi verecek oyu olmayan Çelik'in ne Alanya'nın ne de Antalya'nın adayı olduğunu söyleyen Uyar, "Sena Nur Çelik, bir fener projesidir. Erdoğan'ın AKP'yi kontrol altına almak istemesinden dolayı aday gösterildi" dedi.
 
MHP ALANYA'DA YÜZDE 70
Programın ardından seçim ofisine dönen ve kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslenen Uyar, şöyle konuştu: "Herkese bu işin önemini anlatalım. Bu işi başaralım. Canım öyle istediği için söylemiyorum. Gerçekten AKP yağmur yemiş kar kütlesi gibi eriyor. Bunu gözlemliyorum. Bizim insanımız dün AKP'ye destek vermiş olabilir. Bugün yanlışlığını, hatasını görüyor. 'Dün benim oy verdiğim AKP, benim sevdiğim partiydi. Doğru bildiğim işler yapıyordu. Artık onun yanlışlığını görmeye başladım. Bundan sonra vermem de verdirmem de' diyor. Dolayısıyla Antalya'da üçüncü parti olacaklar. Alanya'da zaten gümbürdediler. Bakın ne yapıyorlar. Elvan'ı getiriyorlar. Çavuşoğlu'nu getiriyorlar. Melih Gökçek'i konuşturuyorlar. Sebebi ne biliyor musunuz? Yapmış olduğu araştırmada Alanya'da MHP yüzde 70 çıkıyor. Korku dağları sarıyor. 'Biz Alanya'da yerle bir olduk, gelin yardım edin' diyorlar. Tayyip Erdoğan bağırdıkça insanlar, 'Yazıklar olsun! Senden cumhurbaşkanı olmaz, senin için vermeyeceğim' diyorlar. 'Senin için verdim, bugün de senin için vermeyeceğim' diyorlar. Türk milleti bize inanıyor. Biz de Allah'ın izni ile o sandıktan çıkacağız, bu işi de başaracağız."
 
Son Güncelleme: 28.05.2015 00:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81