Ulusoy'a inat 'sezon kötü' dediler

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un, "Rusya krize girdi, Rus turist Türkiye'ye gelmeyecek' demek, Türkiye'ye ihanettir" sözleri üzerine Ulusoy'un açıklamasına Alanyalı turizmcilerden cevap gecikmedi.

Ulusoy'a inat 'sezon kötü' dediler

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un, "Rusya krize girdi, Rus turist Türkiye'ye gelmeyecek' demek, Türkiye'ye ihanettir" sözleri üzerine Ulusoy'un açıklamasına Alanyalı turizmcilerden cevap gecikmedi.

20 Aralık 2014 Cumartesi 09:19
Ulusoy'a inat 'sezon kötü' dediler
ALTİD Başkanı Sili, "2015 yılı sıkıntılı görünüyor ve bu sıkıntı da Alanyalı turizmcilerimiz için ciddi oranda bir gelir kaybına neden olacak" derken , ALTAV Başkanı Kaptanoğlu, Krizin etkisi son derece ürkütücü olacak " dedi.TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Çavuşoğlu ise, " Felaket tellallığı yapmıyoruz ama gerçekleri de kamuoyuna sunmamız gerekiyor. 2015 sezonu sıkıntılı geçecek"  şeklinde konuştu. 
 
'2015 YILINDA GELECEK OLAN TURİST SAYISINDA AZALMA OLACAK'
Dün Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un Rusya'da yaşanan krizin abartılmaması gerektiğini ve beklendiği gibi Türkiye'yi etkilemeyeceğini açıklaması üzerine Alanyalı turizmciler ise tam tersi bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak Alanya Turistlik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Şuanda elde ettiğimiz verilere göre 2015 turizm sezonu için gelecek olan turist sayısı ve kalacakları gün sayısında ciddi oranda bir azalma olacak gibi görünüyor. Tabi ki bu bugün ki koşullarda böyle. Ama kısa sürede hızlı bir artış olursa bu görüntü olumluya doğru dönecektir. Ama şuan için 2015 yılı sıkıntılı görünüyor ve bu sıkıntı da Alanyalı turizmcilerimiz için ciddi oranda bir gelir kaybına neden olacaktır" dedi. 
 
'YAŞANAN KRİZ ÜRKÜTÜCÜ'
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Kaptanoğlu'da Rusya'da yaşanan krizin son derece ürkütücü ve tedirgin edici olduğunu belirterek, "Şuanda ki izlenimlere göre 2015 yılı 2014'ü aratacak gibi duruyor. Çünkü Antalya'ya gelen turist sayısında en yüksek destinasyonu Rusya sağlıyor. Eğer sıkıntı devam ederse Alanya'yı da kötü bir sezon bekliyor. Şuan için yapacağımız tek şey Rusya'da ki durumların düzelmesini beklemek" dedi.
 
'DIŞ PAZARDA Kİ SIKINTI, İÇ PAZARLA KAPATILABİLİR'
TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu ise, "Rusya pazarı Türkiye'nin ikinci büyük pazarı. Rusya'da tur operatörleri şuanda satışlara başladı. Ve hala de iflaslar devam ediyor. Rusya'da ekonomik krize endeksli bir problem var. Bu problemlerde iflasları getiriyor. Kötü muhabbet tellallığı yapmayalım ama gerçekleri de kamuoyuna sunmamız lazım" dedi. Rusya'da bu krizin ardından paket turlarda yüzde 40 oranında bir düşüşün olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Rusya'da ruble satıyoruz, bankaya gidiyoruz dolar olarak satın alıyoruz. Ve Türkiye'ye operasyon yaparken de dolar olarak ödüyoruz. Dolar satıp dolar olarak ödesek sıkıntı yok ama ruble alıp, dolar satınca sıkıntı meydana geliyor. Biz politikacı değiliz ama Rısya'da ki kriz orta ve düşük ölçekli insanlara yansıyacak. Dolayısıyla 2015 sıkıntılı geçecek" dedi. İç pazarla ilgili de konuşan Çavuşoğlu, " İç pazar çok hızlı bir çıkışta. Turlar iç pazar için kredi kartına 8 taksit ile otellerde yer ayırabiliyorlar. İçeri de 76 milyon vatandaşımız var. Bu insanların 13 milyonu 2014 yılında tatil yapmış. Bu yüzden de dış pazarda yaşanan krizi iç pazarla kapatmaya çalışabiliriz" dedi. 
 

Son Güncelleme: 20.12.2014 09:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81