Turizme yeni destek paketi çıkabilir

Hükümet, zor durumdaki turizm sektörüne istihdam desteği paketinin ardından yeni bir hamleye daha hazırlanıyor.

Turizme yeni destek paketi çıkabilir

Hükümet, zor durumdaki turizm sektörüne istihdam desteği paketinin ardından yeni bir hamleye daha hazırlanıyor.

27 Haziran 2016 Pazartesi 20:22
Turizme yeni destek paketi çıkabilir
Hükümet, zor durumdaki turizm sektörüne istihdam desteği paketinin ardından yeni bir hamleye daha hazırlanıyor. Turizm sektörüne yönelik ek tedbirlerin masaya yatırılacağı Bakanlar Kurulu'nda Antalya ve Muğla'da başlatılan istihdam destek paketinin, turizmin yoğun olduğu İzmir, Aydın gibi illerde de uygulanması öngörülüyor. İhracat kapsamına alınacak turizm sektörünün KDV desteği ve Eximbank kredileri ile nefes alması sağlanacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, birkaç hafta içinde turizmle ilgili ek tedbirleri devreye sokacaklarını belirterek, “Kimse endişelenmesin. Kayıplarımızı karşılayacak güçteyiz. 2016'yı telafi ederek gelecek yıl yeni atılımlarla çıkacağız" dedi.

EK TEDBİRLER DEVREDE
Zeybekci, turizmin bugün yapılacak Bakanlar Kurulu'nun gündem maddelerinden biri olacağını belirterek, çözüme yönelik çalışma yaptıklarını bildirdi. Sabah'ın haberine göre, turizmin ihracat sayılması konusunda çalışıldığını belirten Zeybekci, "İhracat gibi gördüğünüz zaman KDV iadesi kapsamına alınmasıyla ilgili bir yaklaşımımız var. Yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmete sayılması gerçekçi olmaz. Otele gelen bir yabancıya satılmış hizmet faturadan sayılmalı" diye konuştu.
Son Güncelleme: 27.06.2016 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81