Turizmciden hükümete: Acil eyleme geçilmeli

Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret eden TÜRSAB, turizm sektörü ile ilgili alınması gereken tedbirler ve atılması gereken adımlara ilişkin hazırladığı raporu sundu.

Turizmciden hükümete: Acil eyleme geçilmeli

Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret eden TÜRSAB, turizm sektörü ile ilgili alınması gereken tedbirler ve atılması gereken adımlara ilişkin hazırladığı raporu sundu.

18 Haziran 2016 Cumartesi 00:42
Turizmciden hükümete:  Acil eyleme geçilmeli
Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret eden TÜRSAB, turizm sektörü ile ilgili alınması gereken tedbirler ve atılması gereken adımlara ilişkin hazırladığı raporu sundu.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, DEİK Yönetim Kurulu ile birlikte; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret etti. Ulusoy, sektörün taleplerini bir rapor halinde Başbakan Binali Yıldırım’a sundu. Turizm sektörü ile ilgili alınması gereken tedbirler ve atılması gereken adımlara ilişkin daha önce de hükümete sunulan bu raporda, “KDV yüzde 5'e çekilsin, vergiler ertelensin, SGK işveren payını devlet karşılasın, uçak yakıtı teşviği Sabiha Gökçen'e de verilsin, Seyahat acentalarına turist başına 20 Euro destek verilsin, Yenikapı'ya kruvaziyer limanı yapılsın” gibi talepler yer alıyor.
TÜRSAB'ın raporunda özetle şunlar var:

KDV YÜZDE 5'E ÇEKİLSİN
-Turizm sektöründe KDV oranının tüm hizmetler için tek bir oran olarak uygulanması ve bir indirime gidilmesi. Halen konaklamada %8 diğer hizmetlerde %18 olarak uygulanan oranların tüm hizmetler için % 5'e çekilmesi.
-Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan işletme belgesi sahip işletmelerin 2016 yılında tahakkuk eden tüm vergilerin faizsiz olarak asgari bir yıl ertelenmesi.

SGK İŞVEREN PAYINI DEVLET KARŞILASIN
- 2016 yılı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan işletme belgesi sahibi tüm işletmelerde çalışanların SGK işveren payının devlet tarafından karşılanması, bu işletmelerin ve 4B statüsünde çalışan rehberlerin prim ödemelerinin de faizsiz olarak asgari bir yıl ertelenmesi.
- Turizm taşımacılığında, söz konusu taşımanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan işletme belgesi sahibi bir işletme ile sözleşmeli yapıldığının belgelendirilmesi halinde kullanılan yakıttan ÖTV alınmaması.

ECRİMİSİLDE İNDİRİM
- Otellerimizin ecrimisil, kira ve benzeri devlete ödenen bedellerinde indirime gidilmesi ve yenileme teşviklerinin verilmesi.
-Halen yalnızca sağlık turizminin içinde olduğu "Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi" kapsamına tüm turizm sektörünün dâhil edilmesi.

SABİHA GÖKÇEN'E DE TEŞVİK
- Yayınlanan Hükümet kararı ile 1 Nisan-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında verilecek 6000 Amerikan Doları tutarındaki charter desteğinin yeniden ele alınarak, pazarlara göre süresinin yeniden düzenlenip ilaveten Ortadoğu - İran pazarlarında hareketliliği arttırmak üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın da ilave edilmesi.

MEMURA TATİL
- Kamu çalışanlarına verilecek bir destek ile 2016 yılında ülke içerisinde tatil yapmalarının özendirilmesi.

YENİKAPI'YA KRUVAZİYER LİMANI
- Son yıllarda sektördeki payı ve önemi giderek artan kruvaziyer turizminin önündeki en büyük engel olan İstanbul'daki liman sorununun Yenikapı miting alanında bir kruvaziyer limanı yapılarak çözülmesi.
- Kamu kurumları ve Belediyelerin düzenleyecekleri gezileri ilgili yasalar gereği zorunlu olduğu üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan işletme belgesi sahibi seyahat acentaları aracılığı ile yapılması ve kokartlı rehber kullanılması hususunda bir genelge ile uyarılmaları.

TURİST BAŞINA 20 EURO DESTEK
- Yurtdışından ülkemize yolcu getiren A Grubu Seyahat Acentalarına getirdikleri turist sayısına bakılmaksızın kişi başına en az 20 Euro destek sağlanması.

-TÜRSAB, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı da makamında ziyaret etti. Bu görüşmede, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy halen çözülememiş bulunan A1 Yetki Belgesi ile ilgili olarak Danıştay kararına göre ilgili yönetmelikte yapılan değişiklik doğrultusunda, seyahat acentalarının sahip olduğu araçlara A1 Yetki Belgesi verilmesi konusunu gündeme getirdi.
Son Güncelleme: 18.06.2016 00:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81