Türel projelerini anlattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Salı Grubu’nun iftar yemeğine katılarak Antalya’nın vizyon projeleri anlattı.

Türel projelerini anlattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Salı Grubu’nun iftar yemeğine katılarak Antalya’nın vizyon projeleri anlattı.

29 Haziran 2016 Çarşamba 19:52
Türel projelerini anlattı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Salı Grubu’nun iftar yemeğine katılarak Antalya’nın vizyon projeleri anlattı. Başkan Türel, Boğaçayı, Kruvaziyer Limanı, Konyaaltı Sahil, Kepez Santral Kentsel Dönüşüm ve Tünektepe Projeleri’nin çok önemli olduğunu belirtti. Antalya’nın bir marka şehir olduğunu söyleyen Türel, ancak bugüne kadar deniziyle, kumuyla, güneşiyle, tarihiyle markalaşmış bir şehir olduğunu, artık bunun ötesine geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

BİZDE FAZLASI VAR
Deniz, kum, güneş ile ortalama 600-700 dolar harcayan bir turist profili ile en yüksek daire satış metrekaresinin 2 bin lira civarında olduğu bir şehirle artık yetinilmeyeceğini belirten Başkan Türel, “Biz bunu kafi göremeyiz. Tabi ben ucuz turist sözünü hiçbir zaman doğru bulmuyorum. Ama daha kaliteli turisti getireceğiz demek, doğru bir yaklaşım olur. Monaco’daki Cannes’deki, Côte d'Azur’daki kaliteyi gördüğümüzde o zaman da hayıflanıyoruz. Biz onlardan daha çok vara sahibiz. Ama Monaco’da daire satış fiyatları metrekarede 65 bin dolarları bulmuş. Yine Paris’te 50 bin dolar, New York’ta 90 bin dolar Antalya’da bin dolar, en fazla bin 500 dolar. Bu şehirlerin bizden ne fazlası var? Yok. Fazlası yok eksiği var. Bizim bu kaliteyi tutturabilmemiz için bu projelere ihtiyacımız var. Tabi bu projeler, gerçekten yapılması kolay olmayan zor projeler. İşin doğrusu kolay olsaydı zaten, bugüne kadar yapılırdı” dedi.

2 BİN DOLAR HARCAYAN TURİST GETİRMELİYİZ
Vizyon projeler bittiğinde Antalya değil Türkiye’nin katma değerine değer katacaklarını ifade eden Başkan Türel, “Bunlar ülke ekonomisine de tabi ciddi katma değer sağlayacak, bir proje dizisi olacak. Dediğim gibi o zaman inşallah bunlar bittiğinde Antalya’da, bugün nasıl İstanbul’da 15 bin liralar, dolarlar belki metrekare satış fiyatı olarak gayrimenkulde telaffuz edilebiliyorsa Antalya’da da inşallah 10-15 bin dolarları, ortalama Bin 500-2 bin dolar harcayan turistleri bu projeler bittiğinde görebiliriz” diye konuştu.
Son Güncelleme: 29.06.2016 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81