Türel ile hiçbir problemim yok'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile hiçbir kişisel sorunu olmadığını söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Benim derdim, Alanya’nın vergisi Alanya’da kalsın. Buranın parası başka yere giderse buna hem ben, hem de Alanya seçmeni çok üzülür” dedi.

Türel ile hiçbir problemim yok'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile hiçbir kişisel sorunu olmadığını söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Benim derdim, Alanya’nın vergisi Alanya’da kalsın. Buranın parası başka yere giderse buna hem ben, hem de Alanya seçmeni çok üzülür” dedi.

23 Şubat 2015 Pazartesi 23:54
Türel ile hiçbir problemim yok'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geride bıraktığı görev süresinde yaşananları, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’nin yönetimindeki my.gazete.com’a değerlendirdi. Alanya’nın sıradan bir ilçe olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Başkan Yücel, “Alanya’yı ilçe belediyesi olarak görmeyin. Antalya’nın eski büyükşehir sınırlarından çok daha büyüğüz. Köylerimiz kadar yaylalarımız da var. Feryadım kesinlikle partizanlık değil. Ben hep Büyükşehir Yasası’nın Alanya’ya uymayacağını söylüyorum. Buradan 530 kilometre yol kat ederek Ankara’ya gidiyorum. Antalya’nın sahili ise 640 kilometre. Karadeniz’de 700 kilometre içinde 6 vilayet var, çoğu da büyükşehir. Büyükşehir Yasası’nın ihtiyaçlara çözüm üretmesi zor” dedi. 
 
‘ALANYA’DA TURİST BEREKETİ VAR’
Antalya’nın merkezinde 3 arıtması olduğunu, ancak Alanya’nın 7 arıtmaya sahip olduğunu belirten Başkan Yücel, “Türkiye’ye gelen turistin 3’te 1’i Antalya’ya, onun da 3’te 1’i Alanya’ya geliyor. Alanya’da resmi olarak 190 bin yatak var. Bu 300 bine çıkar. Yasa çıkmadan önce 17 belediye başkanı ve 68 köydük. Bölgeyi 300-400 seçilmiş kişi ile yönetiyorduk. Şimdi aynı bölge ve tek belediyeyiz. Zamanımızın yarısı bürokrasi ile geçiyor. Büyükşehir meclisi, devam meclisi, bizim meclisimiz, bakanlık görüşmeleri, komisyonlar, toplantılar. Gerçekten bu yapının Alanya’ya uyması imkansız” diye konuştu. 
 
‘VATANDAŞ ODAKLI ÇALIŞIYORUZ’
 Alanya Belediyesi’nde öncelikle kurumsal bir yapının oluşmasına gayret ettiğini belirten Başkan Yücel, “Yeni birimler oluşturduk. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü bile 4’e ayırdık. Şu anda vatandaş nerede ve ne yapacağını biliyor. Belediyemizde kalifiye personel eksiği, vasıfsız personel fazlası var. Seçildiğimizde kısa, orta ve uzun vadede planlarımız vardı. Kısa vadedekileri, belediyenin yapması gerekenleri yaptık. Belde belediyeleri de bize devredildiği için 16-17’şer yazı işleri, imar ve fen işleri müdürü var. Düşünebiliyor musunuz, küçük gibi görünen ne sorunlarla uğraştığımızı. Eski noktaları baz alıp Alanya’yı dört bölüme ayırarak iş makinelerini ve istasyonları dağıttık. 16’yı 4’e düşürerek yaptık. İnsanlar yine aynı işlerini 5-6 yerde yaptırabiliyor. 4 noktada belediyeden alabilecekleri evrakları alabiliyor, müracaatlarını yapabiliyor. Alanya Belediyesi’ne sadece ruhsat imzası için geliyorlar. Nikah işlemleri için bile merkeze gelmeye gerek yok artık. Şu anda Alanya’ya hakimiz. Yatırım bazında tüm projelerimiz yeni başladı. 2015-2016’da tamamen yatırıma, sonrasında ise görselliğe ağırlık vereceğiz” dedi. 
 
‘HİZMET VARSA KOORDİNATÖR OLSUN’ 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’ya koordinatör atamasını da değerlendiren Başkan Yücel, “Onların kendi siyasi idaresi bu. Ben her zaman için koordineden yanayım. Büyükşehir altyapıyı yapmadan ben üstyapıyı yaparsam bir anlamı yok. Ancak, Alanya ve beldelerini çok özel düşünmek lazım. Yabancılar meclisiyle, engellilere yatırımlarıyla Alanya çok farklı. Alanya’nın bu hale gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onlara vefasızlık yapamayız. Ancak geçen seneki gelirimizin neredeyse yarısı elimizden gitti. Gelirlerimiz aynı şekilde devam etseydi, işimiz çok daha kolay olurdu. Alanya elindeki gelirleri yatırıma dönüştürse bile kendi kendine yeter. 44 ilden büyük ekonomiye sahibiz. Borçlu bir belediyeyiz ama bu bir mazeret değildir, hiçbir serzenişimiz yok. Bunları bilerek göreve geldik” diye konuştu. 
 
‘TÜREL İLE HİÇBİR SORUNUM OLMADI’ 
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile hiçbir sıkıntı yaşamak istemediklerini, kişisel olarak da hiçbir probleminin olmadığını belirten Başkan Yücel, “Kişisel olarak problemim olamaz ama benim de hesap vereceğim, beni seçerek bu koltuğa oturtan Alanyalılar var. Hakkımızı aramalıyız tabii ki ama kavgamız olmaz. Örneğin caddelerin sadece Alanya, Manavgat ve Finike’den alınması etik değil. Birer de AKP’li belediyelerden alsalardı, ben de halkıma bunu anlatabilirdim. Ben muhalif olduğum için alınıyorsa benim vatandaşım buna üzülür. Yatırıma dönecekse hiçbir problem yok. Sonuçta yerel yönetim başarılıysa büyükşehir de başarılıdır. İkimizin de başarılı olmak için çalışmamız gerekiyor. Yeter ki halkımız memnun olsun, yatırım gelsin, ben onu isterim. Buradan alınan vergi buraya verildikten sonra kimsenin gıkı çıkmaz” dedi.
 
Son Güncelleme: 23.02.2015 23:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81