Türel'den Yücel'e yanıt

Büyükşehir'in ilçelerden aldığı caddelerle ilgili sessizliğini bozan Türel, Başkan Yücel'in Yeni Antalyalılar benzetmesi ile siyasete yeni kavramlar sokulduğunu söyledi.

Türel'den Yücel'e yanıt

Büyükşehir'in ilçelerden aldığı caddelerle ilgili sessizliğini bozan Türel, Başkan Yücel'in Yeni Antalyalılar benzetmesi ile siyasete yeni kavramlar sokulduğunu söyledi.

22 Aralık 2014 Pazartesi 05:30
Türel'den Yücel'e yanıt
 Kırsaldan alınan yollarla ilgili kimsenin konuşmadığından bahseden Türel, "Alanya kırsalından 350, Manavgat kırsalından 450 kilometre yolu devraldık. Kimse kırsaldan aldığımız yollarla ilgili bir şey demiyor. Nedeni siyasi güç gösterisi" dedi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Aralık ayı devam toplantısında Alanya, Manavgat ve Finike’de bazı caddeleri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi yolundaki kararın ardından MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen karara olan tepkilerini belirtmişlerdi. Manavgat Belediye Başkanı Sözen, hafta sonunda Büyükşehir’e devredilen caddelerde çöpleri toplatmadı. Konuya ilişkin sessizliğini bozan Türel, kanun gereği yapılan çalışmanın siyasi malzeme haline getirildiğini söyledi.
"SİYASİ MEVZU HALİNE GETİRİLİYOR"
“Yeni yasa ile bir çok yetki Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Kanun gereği 20-30 metrelik bulvarların peyzaj ve bakım hizmetleri büyükşehir belediyesi tarafından verilecek. Siyasi parti ayırt etmeden CHP’li Manavgat Belediyesi, MHP’li Alanya Belediyesi ve Ak Partili Finike Belediyesi’nden bazı caddeler Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Kanun gereği yapılan bu çalışmayı yeni bir siyasi mevzu hale getiriyorlar. Siyasete yeni kavramlar sokuyorlar. Yeni Antalyalılar yeni Alanyalılar, yeni Manavgatlılar, yeni Finikeliler diye. Sen nüfus memuru musun? Bizim Alanyalılığımız, Manavgatlılığımız, Finikeliliğimizi size sormayız, tartışmayız. Biz sizden daha fazla Alanyalıyız, Manavgatlıyız, Finikeliyiz. Sizden daha fazla Antalyalıyız. Menderes Türel’in Antalya sevdasını herkes bilir. İşinizi yapın. Kanun gereği çöp toplama işlemi ilçe belediyelerine ait. Şimdi Manavgat Belediyesi, bize geçen caddelerde çöp toplamıyormuş. Çöpü toplamak onun işi. Bizim derdimiz hizmet. Onlar insanı, memleketi düşünmüyorlar. Büyükşehir’i zora sokarak üç oy fazla alır mıyız bunu hesap ediyorlar. Manavgat çöpten kokarsa sorumlu Büyükşehir gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu memleketi çöp dağlarına teslim etmeyiz. Kimse siyaset yapmazsın.”
"KORKUYORLAR"
Türel, “Alanya’da 30 caddeyi almamız gerekirken 8 cadde aldık. Manavgat’ta 27 caddeyi almamız gerekirken 7 cadde aldık. Neden? Paylaşmak derdindeyiz. Biz her şeyi yapacağız demiyoruz. Kanun emrettiği için, hizmet etmek için alıyoruz. Bu sorunları mesele yapmaların arkasında başka şeyler yatıyor. Büyükşehir’in o caddelere yapacağı hizmetlerdeki farkı vatandaş hissedecek diye korkuyorlar. Bunu hissettikleri için farklı provokasyon içindeler. Finike’de cadde aldık. Onlar memnun, isterseniz hepsini alın diyorlar. Bu caddelerin bakımlarının ekonomik külfeti var çünkü. Serik Belediye Başkanı hepsini alın diyor. Biz bu bulvarı ekonomik külfet olarak da üzerimize alıyoruz. Alacağımız ilan reklam geliri, bu caddelere yapacağımız yatırımın yarısını karşılamıyor” dedi.
"KIRSALDAN ALINAN YOLLAR GÜNDEME GETİRİLMİYOR"
Alanya merkezinden 22 kilometre, Manavgat merkezinden 32 kilometre yolun Büyükşehir’e geçtiğini kaydeden Türel, buna mukabil Alanya kırsalından 350, Manavgat kırsalından 450 kilometre yolu devraldıklarını söyledi. Türel, “Kimse kırsaldan aldığımız yollarla ilgili bir şey demiyor. Nedeni siyasi güç gösterisi. Biz size hizmet için çalışıyoruz. Büyükşehir olarak ilçelerden 3 bin 500 kilometre kırsal yol 2 bin 500 kilometre yayla yolu devraldık.  5 yıl içinde bu 6 bin kilometre yolu asfaltlama hedefi koyduk. Bunu başaracağız. Manavgat ve Elmalı’da iki asfalt plenti kuruyoruz. Sadece yol değil. Toplantı halleri ilçelerde birleştirip bölge halleri kuracağız. Çağdaş ve hijyen koşullarda bölge mezbahaları açacağız. İlçelerde vahşi çöp depolama alanlarını ortadan kaldıracağız. Çöpten enerji elde edecek tesisleri kuracağız. Çöpten elektrik elde edeceğiz. Böylelikle köydeki vatandaşlarımızın koku derdi de bitmiş olacak” şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 22.12.2014 05:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81