Türel'den mega projeler

ASAT Alanya hizmet binasını törenle hizmete açan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’ya 2015 yılı içinde 62 milyon liralık alt yapı yatırımı yapacaklarını söyledi. Yeni Çevre Yolu'ndan Katık Atık Depolama Tesisine, Yeni Hal Projesi'nden köylere kadar döşenecek sıcak asfalt konularında müjdeler veren Türel, “El ele verirsek bütün sorunları çözeriz” dedi.

Türel'den mega projeler

ASAT Alanya hizmet binasını törenle hizmete açan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’ya 2015 yılı içinde 62 milyon liralık alt yapı yatırımı yapacaklarını söyledi. Yeni Çevre Yolu'ndan Katık Atık Depolama Tesisine, Yeni Hal Projesi'nden köylere kadar döşenecek sıcak asfalt konularında müjdeler veren Türel, “El ele verirsek bütün sorunları çözeriz” dedi.

01 Şubat 2015 Pazar 22:13
Türel'den mega projeler
TÜREL'E COŞKULU KARŞILAMA
ASAT’ın Alanya Hizmet binası açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra AK Parti Milletvekili Sadık Badak, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve çok sayıda davetli katıldı. Vatandaşların Türel ilgisi ise dikkat çekti. Türel'in ilk durağı Alanya Kaymakamlığı oldu. Kaymakam Tanrıseven Alanya Koordinatörlüğü yüzde 100 uyumlu olarak çalıştıklarını söyledi. 
YATIRIM MÜJDESİ
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Çevre Yolu üzerinde bulunan ASAT’ın Alanya Hizmet binası törenle hizmete açıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra AK Parti Milletvekili Sadık Badak, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve çok sayıda davetli katıldı. 
ALTSO'DA KONUŞTU
Açılış töreninin ardından ALTSO'ya geçen Türel, burada basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ardından ise sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları ve turizmcilerle bir araya geldi. Alanya’nın birçok sorunu olduğunu ifade eden Türel, “Alanya bir çok ilden daha büyük nüfusa, coğrafyaya ve zenginlikleri sahip olduğu için sorunları da daha önemli hale geliyor. Bu 
 
sorunları çözmek bizim işimiz. Bunlar yıllardır konuşulan sorunlar. Toptancı Hal, katı atık çöp çevrimi, Alanya otobanı, Alanya çevreyolu yıllardır hep gündemde. Yıllardır konuşulur bir arpa boyu yol alınmaz” diye konuştu. Türel, Toptancı Hali konusunda ALTSO ile işbirliği halinde olduklarını, bu konuda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve ekibine güvendiğini söyledi. 
ALANYA VE MAHMUTLAR MİS KOKACAK
Alanya’nın sorun yumakları ile ilgili daha önce defalarca Alanya’ya geldiğini anlatan Başkan Türel, seçimden bu yana geçen süreçte de Alanya’nın sorunları ile yatıp Alanya’nın sorunları ile kalktıklarını, projeler hazırladıklarını söyledi. Alanyalılara yatırım müjdesi veren Türel, 2015 yılı içinde arıtma, içme suyu gibi alt yapı yatırımları için Alanya’ya 62 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı. Türel, "Bu hizmetler ilçe belediyeler il özel idaresi ekonomik imkansızlıkları ortada olduğu için yapamıyorlardı. Şimdi Büyükşehir Belediyesi Yasası sayesinde biz bunları yapabilir hale geldik. Bütün yaz boyunca Mahmutlar koktu. Bu meseleyi çözmek bizim işimizdi. İçme suyunu da aynı şekilde. Şimdi turizm sezonuna kadar bu sorunları ortadan kaldırıyoruz.”Artık Mahmutlar ve Alanya mis kokacak" dedi.
İŞTE YENİ ÇEVRE YOLU
Alanya çevreyolu ile ilgili de müjde veren Türel şöyle devam etti: “Karayollarının hazırladığı Alanya Çevreyolu projesinde güzergah önünde bir çok engel yapı vardı. Aylardır Karayolları ile birlikte alternatif 3 güzergah üzerinde çalışıyoruz. Bir güzergahta karar kıldık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeyi biz hazırlayacağız ve Karayolları’na teslim edeceğiz. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun yardımıyla projeyi 2016 yatırım programına aldırıp, Gazipaşa-Alanya Havaalanı’nda olduğu gibi bu sorunu maziye gömeceğiz.”
ÇOK ÖNCEDEN ÇÖZÜLMELİYDİ
Alanya’nın çöp depolama sorununa değinen Başkan Türel, “Alanya’nın çöplerini nereye taşıyacağı halen bir sorun. Aslında bu sorun çok önceden çözülmeliydi. Bunu çözmek ilçe belediyeleri imkanları ile kolay değildir. Şimdi biz Büyükşehir Belediyesi olarak 2 yıl içinde, Alanya’nın çöpünden elektrik üreten bir tesisi kazandıracağız. Türkiye’nin gururu Alanya markası ile bu sorunu çözeceğiz” dedi.
HİZMETİ AYAĞINIZA GETİRDİK
Koordinasyonluk sisteminin önemine de dikkat çeken Başkan Türel, "Biz hizmetlerimiz Alanyalıların ayağına gitsin diye koordinasyon sistemini kurduk. Eskiden muhtarlarımız su patladığında beni arıyorlardı. Bugün açılışını yaptığımız ASAT binası 218 personeli ile sizlere en iyi hizmeti verecek. Muhtarlarımız beni aramak zorunda kalmayacak” diye konuştu. Birlik ve beraberliği vurgu yapan Türel, "Bir olursak beraber olursak bütün sorunları aşarız. Alanyamız belki de en şanslı dönemini yaşıyor. Alanya’da doğmuş bir kardeşiniz Dışişleri Bakanı. Dağın öte tarafı Taşkent’ten. Bu şansı hep birlikte değerlendirmemiz gerekir. Cumhurbaşkanımızın Alanya’ya ilgisi yüksek. Alanya’nın her meselesini adım adım takip ediyor. Ulaştırma Bakanımız keza öyle. İşte Kuşyuvası yolu dağları yara yara Alanya’ya geliyor. El ele vererek hep birlikte gayret edeceğiz.”

Türel müjdeleri verdi

'Sorunları maziye gömeceğiz

 
Son Güncelleme: 01.02.2015 22:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81