Tünelleri Cumhurbaşkanı Erdoğan açtı

Antalya'da Cumartesi günü gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzaktan kumanda ile Kuşyuvası tünellerinin açılışını yaptı.

Tünelleri Cumhurbaşkanı Erdoğan açtı

Antalya'da Cumartesi günü gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzaktan kumanda ile Kuşyuvası tünellerinin açılışını yaptı.

25 Mayıs 2015 Pazartesi 03:12
Tünelleri Cumhurbaşkanı Erdoğan açtı
Açılışa Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da katıldı.Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya İli ziyaretleri çerçevesinde yaptığı toplu açılışlar kapsamında, Alanya- Hadim-Taşken yolu Kuşyuvası tünellerinin tele konferans yolu ile yapılan açılış törenin katılarak 2 tünelin  hizmete açılış kurdelesini kesti.
 
 
Toplu açılış töreni için Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir çok hizmetin startını verdi. Erdoğan, "Ana muhalefetin başındaki zat, söylediklerine inanıyor musunuz? Bunların bunlar dil bilgisinde gelecek zaman var. Cek- cak'la konuşuyorlar. Biz cek-cak'la konuşmadık. Yaptıklarımızı anlatıyorum. Şimdi de hükümetimizin yaptıklarını anlatıyorum" dedi.  Bugün Konya'yı Antalya'ya bağlayan alan 5 tünelin inşasının tamamlandığını, ikisinin açılışının gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Halep oradaysa, arşın Antalya'da. Kuşyuvası mevkinde olan ve uzunluğu 1,5 kilometreyi geçen tünelllerin maliyeti 1,5 trilyon. İnşası süren üç tünel de bu yıl içinde tamamlanacak. Hayırlı olmasını diliyorum ülkemize ve Antaya'ya. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Antalya hizmetin kadrini bilir, kıymetini bilir." Açılışlar arasında yıllardır 'ölüm yolu' olarak bilinen ve bir çok kişinin ölümüne sebep olan Kuşyuvası'na yapılan 2 tünel de vardı. Erdoğan tünellerin açılışını uzaktan kumanda ile yaptı ve, "Alanya'ya, Antalya'ya ülkemize hayırlı olsun" dedi.
 
'ALANYA'DA TÖREN VARDI'
 
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya İli ziyaretleri çerçevesinde yaptığı toplu açılışlar kapsamında, Alanya-Hadim-Taşken yolu Kuşyuvası tünellerinin tele konferans yolu ile yapılan açılış törenin katılarak 2 tünelin  hizmete açılış kurdelesini kesti.Bir turizm kenti olan Alanya'yı en kısa yoldan Sarıveliler, Başyayla, Taşkent, Hadim ve Konya üzerinden İç Anadolu ile birleştirecek olan Kuşyuvası Tünellerinin 1.550 metrelik kısmında bulunan 2 tünel hizmet vermeye başladı. Yolda bulunan diğer 3 tünel çalışmaların tamamlanması ile güzergâh 5 km. kısalırken dar platformlu yolun standarttı yükseltilecek ve  trafik kazalarını azaltarak güvenli bir yolculuk sunacak. Yaylacıların da çok etkin bir biçimde kullandığı yolun tamamı faaliyete geçmesiyle gerek turizm gerekse diğer ticari alanlarda bölgeye katkı sağlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından tele konferans yolu ile açılışı yapılan Alanya, Hadim ve Taşken yolu kuşyuvası tünellerinin açılış törenine Alanya Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven'in yanı sıra Antalya Milletvekili Sadık Badak, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan ve diğer yetkililerle birlikte  çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Son Güncelleme: 25.05.2015 03:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81