Tokat gibi yanıt

Gazipaşa Havaalanı'nın isminin Gazipaşa-Alanya Havaalanı olarak değiştirilerek yeni tabelanın asıldığı haberini Alanya ilk olarak Haber Alanya Gazetesi'nden öğrendi. Yeni isim Alanya'da bulunan tüm kesimler tarafından olumlu karşılandı.

Tokat gibi yanıt

Gazipaşa Havaalanı'nın isminin Gazipaşa-Alanya Havaalanı olarak değiştirilerek yeni tabelanın asıldığı haberini Alanya ilk olarak Haber Alanya Gazetesi'nden öğrendi. Yeni isim Alanya'da bulunan tüm kesimler tarafından olumlu karşılandı.

25 Kasım 2014 Salı 02:43
Tokat gibi yanıt
 Kaymakam, "Gurur verici" derken, ALTSO Başkanı Şahin "İsabetli karar", BŞB Koordinatörü Hüseyin Güney ise "Doğru karar buydu" yorumunda bulundu. .MHP İlçe Başkanı Uyar "Hayırlı olsun" dedi.  CHP temsilcisi Mevlüt Güven ise "Alanya isminin kime ne zararı var. Alanya olması idi havaalanı olmazdı" diyerek kendi partililerine haklı bir göndermede bulundu.
CHP: ETLE TIRNAK GİBİYİZ
Gazipaşa Havalimanı'nın isminin Gazipaşa Alanya Havalimanı olarak değiştirilmesine CHP  Antalya İl Başkan Yardımcısı Esin Bilgiç tepki göstererek  "Gazipaşa'nın tanıtımına darbe vuruldu" derken Gazipaşa CHP İlçe Başkanı Yakup Kocabaş ise bu konuda açılmış olan davanın beklenmesi gerektiğini söylemiş ve "Alanya il olsun o zaman havaalanına da isminin konulmasını hak eder. Aksi taktirde Alanya ismi yanlış" dedi. CHP İl ve Gazipaşa İlçe Teşkilat temsilcilerinin tam aksini düşünen CHP Alanya İlçe Başkanı Mevlüt Güven "Havalimanının isminin Gazipaşa Alanya olmasının kime ne zararı var? Bu basit şeylerle bu siyasetçilerin tartışmasına da anlam veremiyorum" dedi.
'KİME NE ZARARI VAR?'
Gazipaşa Havalimanı'nın isminin sökülerek Gazipaşa Alanya Havalimanı olarak değiştirilmesine CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Bülent Kocabaş, tepki göstermişti. CHP Antalya İl Örgütü tarafından Alanya'da partiyi kongreye götürmesi için atanan Geçici Kurul Başkanı Mevlüt Güven ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Havalimanının isminin Gazipaşa Alanya olmasının kime ne zararı var? Alanya olmadan Gazipaşa Havalimanı'nın bir anlamı var mı? Ben Gazipaşa'da Havalimanı olmasından mutluyum. İsmi ne olursa olsun, hiç fark etmez. Gazipaşa olmuş, Gazipaşa Alanya olmuş, Alanya Gazipaşa olmuş hiç fark etmez. Önemli olan bu bölgenin  ihtiyacın karşılanıyor olması daha ileriye götürülmesi gerekir. Bu basit şeylerle bu siyasetçilerin tartışmasına da anlam veremiyorum. Bunlar önemsiz şeyler. Alanya bir marka. Gazipaşa bundan yararlanmak istiyorsa, Alanya Gazipaşa markasından yararlanacak. Alanya da Gazipaşa'daki Havalimanı'ndan yararlanacak elbette. Bu havalimanının yapılma amacı Alanya. Elbette o havalimanı Gazipaşa'nın gelişmesini tetikleyecek, daha önemli gelişmeler olacak. Turizmi orada tetikleyecek. Orada yaşayan vatandaşlarımıza ulaşım anlamında önemli katkılar sağlayacak. Bunlar doğru şeyler ama havaalanının adı Alanya Gazipaşa mı olmuş, Gazipaşa mı olmuş, Alanya mı olmuş. Bunları tartışmanın ne anlamı var ki? Alanya Gazipaşa etle tırnak gibi iki ilçe. Birbirini tamamlayan. İnsanlarıyla, kültürüyle, coğrafyasıyla bu olay bu" diye konuştu.
Mehmet Şahin, " İlçemiz adına sevindirici bir durum ve çok isabetli bir karar. Alanya'ya ve Gazipaşa'ya ivme kazandıracağına eminim. Biz bir elmanın iki yarısıyız" dedi.
'GURUR VERİCİ OLAY'
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Gurur verici bir olay, aslında Gazipaşa'ya inen yolcuların büyük bir kısmı Alanya'ya geliyor. Ben geçenlerde yurt dışı gezisinden geldiğimde havaalanına inince yeni ismi gördüğümde gurur duydum.  Bu isim turiste güven verir. İstanbul Esenboğa'dan şehir içine 40 dakika da geliniyor. Bizde şehir içinde bir havaalanına sahipmiş gibi hisse kapıldık. Harika bir duygu. İlçemiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.
ALANYA VAR GÜCÜYLE ÇALIŞTI
Gazipaşa Havaalanı'nın isminin Gazipaşa-Alanya olarak değiştirilmesinin en doğru karar olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü  Hüseyin Güney, "En doğrusu buydu. Havaalanı konusunda en başından en sonuna kadar en büyük mücadeleyi Alanyalılar verdi. Alanyalılar başta Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere, iktidar ve muhalefet partileri, işadamları ve basın mensupları olmak üzere var güçleriyle çalıştılar, mücadele ettiler. Alanya tüm dinamikleri ile havaalanı konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve sonuç ortada. Hakkaniyet olarak bakacak olursak Alanya'nın ismi mutlaka yer almalıydı. Alanya bir marka ve artık bu markadan Gazipaşa'da faydalanacak. Havaalanının yurt dışında tanıtımı için de Alanya isminin yazılması şarttı. Bence en doğrusu yapılmıştır. Artık Alanya-Gazipaşa diye bir ayrım söz konusu olmamalı. Her iki ilçeyi de hizmet açısından biz tek olarak görüyoruz.  Bu anlamda Gazipaşa-Alanya Havaalanı ismi çok uygun olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
MHP: TANITIM AÇISINDAN ÖNEMLİYDİ
MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar: "Alanya Gazipaşa Havaalanı olarak değiştirilmesi gerçekten de isabetli bir karar. Turizm potansiyeli oldukça yüksek olan Alanya, bu anlamda yurt dışında daha da güzel tanıtılabilecek. Gazipaşa'da bulunan havaalanına Alanya isminin eklenmesi Gazipaşa'nın da tanıtımı açısından oldukça önemlidir. Gazipaşa'ya artı kazandırması yadırganamaz. Güzel bir karar, hayırlı ve uğurlu olsun dedi.
ALTSO: İSABETLİ KARAR
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise şöyle konuştu: "İlçemiz adına sevindirici bir durum ve çok isabetli bir karar. Alanya'ya ve Gazipaşa'ya ivme kazandıracağına eminim. Biz bir elmanın iki yarısıyız" dedi.
 

Son Güncelleme: 25.11.2014 02:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81