THY de indi

Birçok havayolu firmasının ardından THY de Gazipaşa Havalimanı’na dün itibari seferlere başladı. THY’nin ilk inişi için düzenlenen törende konuşan AB Bakanı Çavuşoğlu, THY yolcularının Gazipaşa Havalimanı üzerinden dünyaya bağlanacağını belirterek yeni hattın herkese hayırlar getirmesini diledi.

THY de indi

Birçok havayolu firmasının ardından THY de Gazipaşa Havalimanı’na dün itibari seferlere başladı. THY’nin ilk inişi için düzenlenen törende konuşan AB Bakanı Çavuşoğlu, THY yolcularının Gazipaşa Havalimanı üzerinden dünyaya bağlanacağını belirterek yeni hattın herkese hayırlar getirmesini diledi.

26 Temmuz 2014 Cumartesi 10:37
THY de indi
 
Türk Hava Yolları'nın uzun süredir beklenen İstanbul-Gazipaşa seferleri dün yapılan ilk uçuşla resmen başladı. TK 2592 tarifeli seferiyle saat 10.15'te Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan A320-200 tipi yolcu uçağı saat 11.20 sularında TAV'ın işlettiği Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptı. İstanbul-Gazipaşa tarifeli seferini düzenleyen THY, ilk uçuş nedeniyle Gazipaşa Havalimanı'nda geleneksel su tankı gösterisiyle karşılandı. THY’nin inişi için düzenlenen törene Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve çok sayıda yönetici katıldı. 
GZP ÇOK ÖNEMLİ BİR DESTİNASYON
İstanbul-Gazipaşa hat açılışına katılan THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, yeni açılan hattın büyük ilgi göreceğini belirterek “Bugün ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik. Herkes için hayırlısı olsun. Gazipaşa'nın Türkiye turizmi için çok önemli bir destinasyon olduğunu düşünüyoruz. Bugün başlayan seferleri haftanın her günü karşılıklı olmak üzere 14 frekans halinde düzenleyeceğiz. 257. uçuş noktamız herkese hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Gazipaşa Havalimanı'nın bölge halkı için büyük önem taşıdığını ifade ederek konuşmasına başlayan AB Bakanı Çavuşoğlu, “THY, bugün dünyanın en çok ülkesine uçan son dört yıldır Avrupa'nın en iyi hava yolu konumunda. Bu tesadüf olamaz.” dedi.
THY İLE DÜNYAYA BAĞLANACAĞIZ
Çavuşoğlu, THY yolcularının Gazipaşa Havalimanı üzerinden dünyaya bağlanacağını belirterek yeni hattın herkese hayırlar getirmesini diledi. THY tarafından düzenlenen ilk seferde TC-JPC kuyruk tescilli uçakta toplam 107 yolcu yer aldı. Çavuşoğlu, seferlerin düzenlenmesinde emeği bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil'e teşekkür etti. Bakan Çavuşoğlu, Alanya Gazipaşa Havalimanı'nın adeta küllerinden yeniden doğduğunu ifade etti. Havalimanının daha önce atıl vaziyette olduğunu anlatan Çavuşoğlu, "Cihazları sökülmüş, adeta inekler otluyordu. Devletin kayıtlarında işleyemez bir havalimanı olarak kayıtlara geçmişti” dedi.
YURTDIŞI SEFELERİNE BAŞLAYACAK
Milletvekili olarak Ankara'ya gittiğinde havalimanını aktif hale getirmenin ilk önceliği olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Alanyalıların, Gazipaşalıların ve Anamurluların katkılarıyla atıl havalimanının bugün uluslararası uçuşların yapılabildiği bir havalimanı haline getirdiklerini kaydetti. Zor olanı başardıklarını ve açılışını da Başbakan Erdoğan’ın yaptığını söyleyen Çavuşoğlu,  havalimanının şehrin, bölgenin imajını ve geleceğini nasıl değiştireceğini çok iyi bildiğine işaret eden Çavuşoğlu, havalimanının pistini 500 metre uzatma kararı aldıklarını, bunun için de yüklenici firmanın kamulaştırma çalışmalarına başladığını bildirdi. Çavuşoğlu, havalimanı tam kapasite çalışmaya başladığı zaman doğrudan yurt dışı seferlerin başlayacağını ifade etti. 
‘SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERİN’
Son yıllarda hava yollarında da önemli adımlar atıldığını anlatan Çavuşoğlu, “Son 12 yılda havacılıkta attığımız adımlarla hava yolunu halkın yolu yaptık. Bir yıl içinde uçağa binen yolcu sayısının 30-40 kat arttığını görüyoruz. Bu çok önemli bir şeydir” dedi. Bakan Çavuşoğlu, THY'nin Antalya'dan da bazı seferlerinde düzenleme yaptığını, bazılarını iptal ettiğini, iptal edilen seferlerin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Çavuşoğlu, THY'den Antalyaspor, Alanyaspor, Gazipaşaspor gibi takımlara destek beklediklerini kaydetti. Törende olmuştur, Bakan Çavuşoğlu'na ibrik hediye etti, Bakan Çavuşoğlu da Olmuştur'a plaket verdi. Çavuşoğlu, daha sonra yolcularla sohbet etti.
 
 
ŞAHİN’DEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
 
THY’nin Gazipaşa Havalimanı’na yaptığı ilk uçuşu değerlendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, THY’nin Gazipaşa Havalimanı’na yapacağı seferlerin turizm açısından önemli olduğunu söyledi. Bölgemiz açısından THY’nin Gazipaşa’ya seferler düzenlemesinin büyük avantaj olduğunu dile getiren Şahin, havalimanının bu konuma gelmesinde başta AB Bakanı Çavuşoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Şahin, THY’nin de inişi ile Gazipaşa Havalimanı ile ilgili tüm beklentilerin karşılandığını söylerken, “Bundan sonra havaalanının kapasitesinin artması doğal bir gelişme olacaktır. Bunun da Sayın Bakanımızın çabalarıyla çok kısa sürede gerçekleşmesi sürpriz olmaz” dedi.
 
 
Son Güncelleme: 26.07.2014 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81