TEŞEKKÜRLER BAKANIM

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bizzat onaylattığı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin kuruluşu Resmi Gazetede ve Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yayınlandı.

TEŞEKKÜRLER BAKANIM

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bizzat onaylattığı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin kuruluşu Resmi Gazetede ve Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yayınlandı.

24 Nisan 2015 Cuma 11:58
TEŞEKKÜRLER BAKANIM
Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bizzat onaylattığı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin kuruluşu Resmi Gazetede ve Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yayınlandı. Üniversitenin onaylanması Alanya'da sevinçle karşılanırken, sivil toplum kuruluşu temsilcileri tek bir ağızdan 'Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin Alanya'ya yapılmasının kışın esnafa can simidi olacağını' söylediler. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun çabasıyla geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın da onayladığı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi önceki akşam saatlerinde resmi gazetede yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Devlet Üniversitesi statüsünde olacak Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü bölümlerinden oluşacak. Üniversitenin resmi gazetede yayınlanıp resmen onaylanması, Alanya'da da sevinçle karşılandı. Oda başkanları ve siyasiler üniversitenin onaylanmasının Alanya için son derece yararlı olacağını ve kışın durgun geçen Alanya için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin esnaf için can simidi olacağını belirttiler. 
 
'ALANYA İÇİN MİLAT OLACAK'
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin resmi gazete yayınlanmasına Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Berberoğlu, "Öncelikli olarak Alanya’mıza hayırlı olsun. Allah izin verirse Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya için bir milattır. Alanya tarihinin en büyük projesidir. Alanya için yüz yılın projesidir. Biz bu üniversitemizi ve Alanya’mızı dünya markası yapmak için çalışıyoruz. Üniversitemizin onaylanmasında baştan sona uğraşan ve Alanya için her zaman her türlü projede ve hizmette katkısı olan Sayın Dışişleri Bakanımız başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
'YILDA 380 MİLYON TL GELİR OLACAK'
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin kurulması sonrasında hedef 40 bin öğrenci. Öğretim görevlileri ile yapılan değerlendirmede üniversiteye yıllık 100 Milyon TL devletten çeşitli kalemlerde para geleceğini, 40 bin öğrencinin her birinin de aylık ortalama 700 TL harcaması halinde 280 Milyon TL ekonomik katkı sağlayacağına kanaat getirdik. Bu manada toplam 380 milyon TL’lik yıllık gelir sağlanacak. Bu manada kışın ekonomik sıkıntı çeken esnafımız içinde üniversitemiz bir nevi can simidi olacak. Üniversitemizin Alanya’mıza kazandırılmasında başta emeği geçen Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 
'ALANYA'NIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK'
ALTİD Başkanı Burhan Sili ise Alanya'ya devlet üniversitesinin kurulmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Hem ekonomik anlamda hem de sosyal anlamda Alanya'nın gelişimine katkı sağlayacak olan bir üniversite. Alanya adına da çok önemli. Türkiye'de ilçe olarak sadece Alanya'ya bir devlet üniversitesi kurulacak. Bu vesileyle emeği geçen başta Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
 
'ESNAFIMIZ CANLANACAK'
Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, esnaflar olarak Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin kurulacağından dolayı son derece sevinçli olduklarını söylerken, "Alanya'da turist olmadığı zaman Alanya ölü bir şehir oluyor. Kışın bu ölü şehre 30-40 bin öğrencinin gelmesi ekonomimize muhakkak bir canlanma sağlayacaktır. Yemek, giyim ve gıda ihtiyaçlarını Alanya'dan karşılayacaklar. Buda esnafımızın biraz olsun canlanmasını sağlayacaktır. Üniversite için baştan sona uğraşan başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere, Alanya'lı siyasetçilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu. 
 
'GURURLU VE SEVİNÇLİYİZ'
Türkiye'de bir ilçede ilk defa devlet üniversitesinin açılması bizim açımızdan hem gurur verici hem de sevindirici diyen Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci de, "Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin açılması için gayret gösteren başta Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere tüm siyasi iradeye teşekkür ediyoruz. Bu üniversitenin kurulması Alanya'ya hem sosyal açıdan hem de ekonomik açıdan çok büyük katkılar sağlayacaktır. Alanya'da 12 boyunca hareketlilik sağlayacaktır. Bölgemizde özellikle kış aylarındaki durgunluğu giderici olacaktır. Burada bulunan Alanya İşletme Fakültemiz ile birlikte Alaaddin Keykubat Üniversitesi, AHEP Üniversitesi bir nevi kültür turizmi gibi düşünürsek gelecek olan öğrencilerin bölgemize büyük katkıları olacaktır diye düşünüyoruz" dedi. 
 
'KONYA VE ESKİŞEHİR GİBİ OLACAĞIZ'
Üniversitenin Alanya'ya çok büyük katkılarının olacağına inandığını belirten Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp ise, "Tam turizm sezonunun ölü olduğu dönemde 50 bin öğrencinin Alanya'ya gelmesi çok iyi olacak. Önümüzde bir Konya, Eskişehir ve Isparta örneği var. Bu iller ekonomilerinin büyük kısmını öğrencilerden sağlıyorlar. Alanya'nın gelir kaynağı turizm. Turizmin olmadığı bir dönemde öğrencilerin ilçemizde olması ekstra bir katkı olacaktır. Ben katkılarından dolayı Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na Alanya halkı ve üyelerim adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
'EN AZ 10 BİN DAİRE KİRAYA VERİLECEK'
Son olarak konuşan  Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay ise, Üniversitenin Alanya'ya kurulması ilçe pozitif bir etki yaratacağını belirterek, "Alanya artık nüfusu çok gelişmiş bir ilçe şimdi o üniversite açıldığı zaman aşağı yukarı 20 bin civarında bir öğrenci Alanya'ya gelecek. Bunlar için en az 10 bin tane daire kiraya verilecek. Buda Alanya'nın mahallelerinde bir katma değer sağlayacak. Alanya'nın bir çok yerinde boş daireler mevcut bu daireler dolacak. Aynı zamanda daire satışlarını da etkileyecek. Bazı öğrencilerin aileleri çocukları burada okuyacak diye buradan daire alacak ve okulun bitmesinin ardından burayı yazlık olarak kullanacak. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 24.04.2015 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81