Tek aday Arı

İl Genel Meclisi eski başkanı Cavit Arı 12 Ekim'de yapılacak olan CHP İl Kongresi Olağan Meclisi'nde CHP İl Başkanı adayı olduğunu açıkladı. Arı'nın adaylığında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tek adayla çıkın" mesajının etkili olduğu belirtildi.

Tek aday Arı

İl Genel Meclisi eski başkanı Cavit Arı 12 Ekim'de yapılacak olan CHP İl Kongresi Olağan Meclisi'nde CHP İl Başkanı adayı olduğunu açıkladı. Arı'nın adaylığında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tek adayla çıkın" mesajının etkili olduğu belirtildi.

26 Eylül 2014 Cuma 03:21
 Tek aday Arı
Antalya'da 12 Ekim Pazar günü toplanacak olağanüstü kongreye hazırlanan CHP'de uzlaşıyı CHP Lideri Kılıçdaroğlu sağladı. "Nasıl bir il başkanı?" sorusundan ziyade "Kimin adamı?" sorusunun yoğunlaştığı kongre öncesinde devreye, Belek'te ailesiyle tatil yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu girdi. Kılıçdaroğlu, olağanüstü kongre sürecini yöneten taraflara "Tek adayla çıkın" talimatı verdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun talimatı uzlaşı noktası olarak partinin eski Lideri Deniz Baykal'ın da desteğini alan Cavit Arı'yı ön plana çıkardı. Adaylığını, Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) düzenlediği basın toplantısıyla resmiyete döken Arı, önceki gün Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşmede CHP Lideri, Cavit Arı ismi üzerinde sağlanan uzlaşının önemli olduğunu, fakat bunun aday arayışında olan farklı gruplarla da bütünleşmesi gerektiğini dile getirdi. Arı'nın hafta sonuna kadar aralarında CHP İl Başkanı Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın da bulunduğu gruplarla aynı masada bir araya gelmesi bekleniyor.
 
"TABANIN İSTEĞİ ÜZERİNE ADAY OLDUM"
Gazetecilerle yaptığı toplantıda adaylığını resmen açıklayan Arı, CHP'nin Antalya'da uzun süredir dağınık bir görüntü sergilediğini belirtti. Arı, “Gönül isterdi ki yerel seçimler de büyükşehir dahil bütün ilçelerde CHP'li kadrolar iş başına gelsin ama olmadı. Seçimden sonra Antalya CHP'de, dağınık, kendi içinde tartışma yaşayan bir parti görüntüsü oluştu" dedi. Parti tabanının, bir toparlanmanın sağlanması, birleştirici dengelerin bir araya getirilmesini ve huzurun sağlanmasını isteğini vurgulayan Cavit Arı, “Partide bulunan emekçilerin ve tabanın talebi üzerine il başkanlığına aday oldum. Tabandan bütünleşme, birleşme, huzur ve normalleşme isteği ön plana çıktı. Sadece partinin menfaatlerini düşünme ve göz önünde tutmak için birleştirici unsur olmak için çalışacağız. Herkesin desteğine ihtiyacım var" diye konuştu.
 
"PARTİNİN İKTİDARINI İSTEYENLERİN ADAYIYIM"
Gazetecilerin, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile partideki ulusalcı kanadın adayı olduğu şeklinde iddialar bulunduğunu sorması üzerine Arı, “Partinin iktidarını isteyen kesimin adayıyım" cevabını verdi. Sorunun hemen ardından adaylığı öncesinde Deniz Baykal ile görüştüğünü kabul eden Cavit Arı, önceki gün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü kaydetti.
 
 
Son Güncelleme: 26.09.2014 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81