Tarihi yol ortaya çıkıyor

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın Manavgat’tan geçtiği tarihi yolu ortaya çıkarmak ve alternatif turizme kazandırmak amacıyla hazırlanacak rapor için protokol imzalandı.

Tarihi yol ortaya çıkıyor

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın Manavgat’tan geçtiği tarihi yolu ortaya çıkarmak ve alternatif turizme kazandırmak amacıyla hazırlanacak rapor için protokol imzalandı.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 00:22
Tarihi yol ortaya çıkıyor
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın Manavgat’tan geçtiği tarihi yolu ortaya çıkarmak ve alternatif turizme kazandırmak amacıyla hazırlanacak rapor için protokol imzalandı. Protokol MATSO binasında MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu Kurucu ve Başkanı Ali Çetin arasından gerçekleşti.İmza sonrası açıklama yapan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, amaçlarının Anadolu Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat’ın Manavgat sınırındaki Alara Çayı’ndan başlayan ve Beyşehir Gölü kenarındaki Kubadabad Sarayı’nda tamamlanan Manavgat sınırları içinden geçen tarihi kervan yolunu işaretleyerek alternatif turizme kazandırmak amacıyla rapor hazırlanması olduğunu söyledi. 
Boztaş, “Rapordan sonra gerekli yasal izinler alınarak ilçemiz sınırları içinden geçen kervan yolu, tarihi taş döşeme yolları, yolların üzerinde bulunan tarihi kentler, kaybolmaya yüz tutmuş tarihi kalıntılar, tarihi eserler ve doğal güzellikler raporda belirtilerek ilgili bakanlıklara sunulacak. Bu tarihi ve doğal güzellikleri içinde barındıran yol Manavgat ve alternatif turizme kazandırılacak” dedi.
 
KAYMAKAMLIKTAN ÖN TOPLANTI
Konu ile Manavgat Kaymakamlığında ön toplantı yapıldığına değinen Başkan Boztaş, “Konu ile ilgili Sayın Kaymakamımız Nazmi Günlü Başkanlığında, Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Belediyesi ve ilgili kurumlarla ön toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda konunun tarih ve turizme önemli bir kazanım oluşturacağını üzerinde duruldu. Manavgat Kaymakamımız Sayın Nazmi Günlü ve ilgili kurumlara verdiği destekler için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu Kurucu ve Başkanı Ali Çetin ise tarihi kervan yolunun ortaya çıkarılmasının önemine değinerek bir Manavgatlı olarak gönüllülük esasına dayalı görev almaktan son derece mutlu olduğunu kaydetti. Tarihi yoldaki ana kervan yolu ve bu yollara bağlı yayla kervan yollarını bulup ortaya çıkararak, bu konuda fizibilite raporu hazırlanacağını anlatan Çetin, bu tarihi yolun alternatif turizme ve yürüyüş turizmine kazandırılacağını ifade etti. Çetin, “Bilindiği gibi Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat kışları Alanya’da yaşayıp, yazları ise Beyşehir Gölü kenarındaki Kubadabad Sarayı ve Konya’daki sarayına gidiyordu. Yaz aylarını geçirdiği Kubadabad Sarayı’na gitmek için açtırdığı bu tarihi kervan yolu kullanıyordu” dedi.
 
 
Son Güncelleme: 27.08.2016 00:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81