Tarih cayır cayır yandı

Çarşı Mahallesi'nde 10 yılı aşkın süredir kullanılmayan çoğunluğu ahşaptan oluşan 100 yıllık tarihi ev gece yarısı yandı.

Tarih cayır cayır yandı

Çarşı Mahallesi'nde 10 yılı aşkın süredir kullanılmayan çoğunluğu ahşaptan oluşan 100 yıllık tarihi ev gece yarısı yandı.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 10:12
Tarih cayır cayır yandı
 
Alanya Kale yamacında Tevfik Bayır ve 10 hissedara ait olan 100 yıllık evde sahur vakti yangın çıktı. Sahura kalkan mahalle halkı tarafından fark edilen yangına Alanya İtfaiye Müdürlüğü ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 4 arazöz müdehalede bulundu. Dar bir sokakta meydan gelen yangının çıktığı eve itfaiye güçlükle ulaşırken, yangının çevre binalara sıçramaması ve hemen üzerine geçen elektrik tellerine ulaşmaması için azami gayret gösterildi. Polisin çevre güvenliği aldığı yangının kesin sebebini henüz belirlenemezken kullanılmayan evde genellikle bimekan şahısların kaldığı öğrenildi. Evin yanındaki bazı ağaçlarda alevlerden etkilenirken itfaiye, kıvılcım sıçrama ihtimaline karşı soğutma çalışması yaptı. Çevre binaların çatılarına ise su sıkıldı. Yangın söndürüldükten sonra sabah saatlerinde halen duman çıkan evde taş duvarlar ayakta kalırken, çatı, döşeme, kapı ve pencere gibi aksamlar ise tamamen kullanılamaz hale geldi. 
Mehmet Al 
 
Son Güncelleme: 14.07.2014 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81