Syedra'nın yüzey araştırması yapıldı

Doç. Dr. Birol Can, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'i makamında ziyaret ederek Syedra Antik Kenti yüzey araştırması hakkında bilgi verdi.

Syedra'nın yüzey araştırması yapıldı

Doç. Dr. Birol Can, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'i makamında ziyaret ederek Syedra Antik Kenti yüzey araştırması hakkında bilgi verdi.

28 Ağustos 2015 Cuma 00:34
Syedra'nın yüzey araştırması yapıldı
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Doç. Dr. Birol Can'ı makamında ağırladı. Syedra antik kentinin yüzey araştırması için gelen Dr. Can, Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven'e verdiği bilgide Syedra Antik Kentinin ilk sezon yüzey araştırmasının 16-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü adına gerçekleştirildiğini ifade etti. Doç. Dr. Can "Tespitler ve harita çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda bizlere Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörlüğü, Alanya Müze Müdürlüğünün ve ALTİD'in çok büyük destekleri oldu. Önümüzdeki yıl altyapı çalışmaları tamamlanırsa Arkeolojik Kazı çalışmalarına da başlamak istiyoruz" dedi. 
 
TANRISEVEN "TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK "
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven yaptığı açıklamada Alanya’nın son derece önemli bir kültür ve turizm varlığı olan Syedra Antik Kentinin yüzey araştırması sonrası yapılacak kazı ile tarihin gün yüzüne çıkacağını ifade etti. Kaymakam Tanrıseven " Syedra Antik Kenti kazısını önemsiyoruz. Alanya kültür turizmi için bir destinasyon olsun istiyoruz. Alanya Kaymakamlığı olarak gerekli her türle desteği vermeye hazırız" dedi. Alanya Kaymakamlığı'nca Alanya ve çevresinin Kültür Turizminin geliştirilmesi amacıyla yürütülen projeler arasında bulunan "Syedra Antik Kenti Düzenleme Çalışmaları" kapsamında bilimsel verilerin toplanması açısından bu çalışma önem arz etmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Alanya Müze Müdürlüğü ile Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce hazırlanıp Koruma Bölge Kurulu tarafınca onaylanan yürüme yolları düzenleme işi de projenin bir diğer uygulaması olup, uygulamaya da yakın zamanda başlanacak. Syedra Antik Kenti Alanya'ya yakınlığı ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle birçok ziyaretçinin gezdiği bir antik kenttir. 1994-1998 yılları arasında Alanya Müze Müdürlüğü tarafınca yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında ortaya çıkan bir çok eser bugün Alanya Müzesinde sergilenmektedir. Araştırma sonuçlarına göre, antik kentte M.Ö. 7. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar yaşam devam etmiştir. Sütunlu cadde, hamam, tapınak, sarnıçlar, bazilika agora gibi yapılar antik kentin bilinen yapılarıdır.
 
Son Güncelleme: 28.08.2015 00:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81