Suyla gelen şifa

Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hastaları Aquaterapi ile tedavi ediyor. Böylece dışarıda bir destek yardımı ile yürüyebilen hastalar su içerisinde rahatça hareket edebiliyor.

Suyla gelen şifa

Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hastaları Aquaterapi ile tedavi ediyor. Böylece dışarıda bir destek yardımı ile yürüyebilen hastalar su içerisinde rahatça hareket edebiliyor.

21 Temmuz 2015 Salı 16:45
Suyla gelen şifa
 
Türkiye'nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük engelli rehabilitasyon merkezi olan Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye’de kullanımı yok denecek kadar az olan Aquaterapi tedavisi uygulamasını başlattı.
SU DİRENCİ İLE KASLAR GÜÇLENİYOR
Aquaterapi ile hastalar, fizyoterapistler eşliğinde 30 derece ısıtılmış havuz suyu içerisinde tedavi görüyor. Aquaterapi yönteminde; su içi egzersizlerle, denge ve koordinasyonu arttırıyor. Ekleme yük bindirmeden egzersiz yapılabiliyor. Suyun direnci sayesinde kasları kuvvetlendirmeye yardımcı oluyor. Bütün kasları aynı anda çalışan hastalar suyun içinde kendilerini daha  özgür hissediyor.
20-45 DAKİKA SÜRÜYOR
Fizyoterapistler Aquaterapi’de Halliwick ve Watsu olarak iki yöntem kullanıyor. Tedaviye başlanırken ilk olarak hastanın durumuna göre önce su içinde nefes egzersizi yapılıyor. Yine su içinde yürüme egzersizi ile devam eden tedavi mekik hareketleri ve sırt üstü yatış ile sürdürülüyor. 20 ile 45 dakika süren tedavide hastalar suyun içinde rahatça hareket edebiliyor.
ÇOK MUTLU
Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 5 aydır Aquaterapi tedavisi gören 35 yaşındaki Deniz Yıldırım tedaviye başlamadan önce destek alarak yürüyebildiğini belirterek, “ Her zaman bir yerlere tutunma isteğim oluyordu. Ama kendimde şu aralar öyle değişiklik fark etmeye başladım ki artık tutunma isteğim kalmadı. Rahatlıkla yürüyebiliyorum ve rahat hareket edebiliyorum.  Çok mutluyum.  Gerçekten çok zevkli bir şey. Benim gibi yürümede zorlanan ve destekle yürümeye çalışan arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Denesinler. Kendilerine bir şans versinler” dedi.
YAŞ SINIRI YOK
Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapistleri, yaş sınırı olmayan aquaterapi yönteminin, nörolojik etkilenimi olan hastalara, selebral palsi, inme geçiren ve kas hastalarına uygulanabildiğini söyledi. Hastanın sadece tuvalet kontrolünün olması yeterli olduğunu belirten yetkililer, tedavi yönteminin etkisinin önemine değindi.
 
Son Güncelleme: 21.07.2015 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81