Sümer, basın bayramını kutladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

Sümer, basın bayramını kutladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

23 Temmuz 2015 Perşembe 20:50
 Sümer, basın bayramını kutladı
 
 
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, haberleşme özgürlüğünün son derece önemli ve bir toplum için vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirtti. Yazılı ve görsel basının kamuoyunun bilgilenmesinde önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Sümer, bağımsız ve tarafsız basının varlığının, toplumun bilinçlenmesinin, demokrasinin güçlenmesinin ve kökleşmesinin en önemli koşullarından olduğunu vurguladı. Kamu yararını gözeten, tarafsız ve doğru habercilik anlayışını benimseyen, kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getiren basının, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biri olduğuna işaret eden Sümer, açıklamasında şunları kaydetti: "Basının üstlendiği bu çok önemli görev, basının sansür ve benzeri sınırlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesini, basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesini gerekmektedir. Sansürün kaldırılması, Türk basının gelişmesi bakımından en önemli dönüm noktasıdır. Basınımız, bugün teknolojik yenilikleri yakından takip ederek gelişimini sürdürmekte, sanal ortamda da kamuoyunun beklentilerini karşılayacak düzeyde hizmetleriyle etkinliğini artırmaktadır. Farklı görüşlerin seslendirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür. Doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı söz konusu özgürlüklerin korunması açısından basınımıza düşen yükümlülüklerdir."
Sümer, Türk basınına çalışmalarında başarılar dilerken, görevi başında hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla andığını belirtti.
Son Güncelleme: 23.07.2015 20:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81