Siyasiler sandığa koştu

Türkiye’de ilk defa halk, Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın aday olarak halkın karşısına geçtiği seçimde Türkiye genelinde katılım oranının yüzde 75’lerde kaldı.

Siyasiler sandığa koştu

Türkiye’de ilk defa halk, Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın aday olarak halkın karşısına geçtiği seçimde Türkiye genelinde katılım oranının yüzde 75’lerde kaldı.

11 Ağustos 2014 Pazartesi 04:46
Siyasiler sandığa koştu
Oy verme işleminin başladığı 08.00’den sandıklarından kapandığı saat 17.00’a kadar Alanya’da da seçim heyecanı yaşandı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve siyasi parti temsilcileri oylarını verdikten sonra temennilerini aktardılar: 

ADEM BAŞKAN ERKENDEN GELDİ
30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 38 oy oranı ile seçilen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu Kestel Ortaokulu’ndaki 2139 nolu sandıkta sabah saat 10:00’da kullandı. Yücel, basın mensuplarına oy işleminin ardından “Ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Başkan Yücel, okulda oy kullanan vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı. 
 
‘ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVESİNİ ALIRIZ’
CHP Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu sabah erken saatte Nimet Alaettinoğlu İlköğretim Okulu 2051 numaralı sandıkta kullandı. Türktaş oy verme işleminin ardından “Oyumuzu partimizin aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'na verdik. Seçim öncesinden beri çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Umarım bugün çalışmalarımızın meyvesini alırız” dedi. 
 
‘OYUMU AÇIK VERMEK İSTERDİM’
MHP Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar oyunu saat 11.00'da Hacıkura İlköğretim Okulu 1126 nolu sandıkta kullandı. Uyar oy kullanmadan önce “Oyumuzu vereceğimiz aday belli. Gönül ister ki oyumuzu açık bir şekilde verelim ancak yıllarca öğretmenlik yapmış birisi olarak kanunsuz bir şekilde oy kullanmak bize yakışmayacağından dolayı oyumu ben de diğer vatandaşlarımız gibi kapalı bir şekilde kullanacağım” dedi. 
 
‘ŞUANDA DURUM 1-1, BERABERE’
Uyar ile aynı okulda oy kullanan bir diğer siyasi parti temsilcisi ise Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'ydu. Saat 11.30'da oyunu 1120 nolu sandıkta kullanan Berberoğlu gazetecilerin teşvik etmesi sonucunda MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar ile tokalaşıp başarı temennisinde bulundu. İkili kısa bir süre sohbet ederken Uyar, Berberoğlu'na esprili bir şekilde “İkimiz de oylarımızı kullandık. Şuanda durum 1-1 berabere eşitliği halkın oyları bozacak” dedi. 
 
‘ÜÇ ADAYA DA ÇARPI KOYDUK’
Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Başkanı Sinan Aktaş oyunu saat 15.00'da Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde kullandı. 1160 nolu sandıkta oyunu kullanan Aktaş, oy verme işleminin ardından, “Oyumuzu genel merkezimizden gelen direktif sonucunda oy pusulasında bulunan 3 adayında üstüne çarpı işareti yaparak kullandık. Bundan sonrasın da Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  
 
GÜNEY, HEYECANDAN İMZAYI UNUTTU
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, oyunu saat 11.30'da Alanya Anadolu Lisesi 1143 nolu sandıkta kullandı. Güney oy verme işlemini tamamladıktan sonra kimliği ve oy verme işleminin ardından imza atmayı unutunca yetkililer tarafından tekrar çağırılarak işlemlerini tamamladı. Güney oy verme işleminin ardından, “Türkiye'de ilk defa halkın seçeceği cumhurbaşkanlığı seçimlerinde biz de bir vatandaş olarak oyumuzu kullandık. Bu seçimin ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 
 
‘BUGÜN TARİHE GEÇİYORUZ’
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, oyunu eşi Ebru Türel, oğulları Akant ve Akın ile birlikte Döşemealtı ilçesindeki İMKB Anadolu Turizm ve Meslek Lisesi'nde 1005 numaralı sandıkta kullandı. Eşi ve çocuklarıyla sandık başına geçen Türel, hayırlı olması temennisinde bulundu. Oyunu kullandıktan sonra Türel, seçimlerin demokrasinin en önemli meyvesi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten Türel, “Cumhurbaşkanlığı seçimine katıldığımız için bugün tarihe geçiyoruz. Bu büyük bir şeref, ileride anlatacağımız en önemli hatıra. Seçimler sonunda inşallah hayırlı bir karar çıkar. Yakın çevremize bakınca şu günlerde demokrasinin kıymetini daha çok anlıyoruz” dedi.
 
 

Son Güncelleme: 11.08.2014 04:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81