SİYASET ABİSİZ KALDI

Alanya siyasetinin abisi, duayeni ve efsanesi DYP eski Antalya Milletvekili Hayri Doğan'ın cenazesi dün evinden alınarak binlerce seveninin omuzlarında Oba Sekillioğlu Mezarlığı'na defnedildi.

SİYASET ABİSİZ KALDI

Alanya siyasetinin abisi, duayeni ve efsanesi DYP eski Antalya Milletvekili Hayri Doğan'ın cenazesi dün evinden alınarak binlerce seveninin omuzlarında Oba Sekillioğlu Mezarlığı'na defnedildi.

13 Nisan 2016 Çarşamba 22:05
SİYASET ABİSİZ KALDI
Alanya siyasetinin abisi, duayeni ve efsanesi DYP eski Antalya Milletvekili Hayri Doğan'ın cenazesi dün evinden alınarak binlerce seveninin omuzlarında Oba Sekillioğlu Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine eski Bakan Barutçu, milletvekilleri, Alanya protokolü, komşu ilçe belediye başkanları, oda ve dernek başkanlarının yanısıra binlerce seveni katıldı. DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu merhum Doğan'ın oğlu Hüseyin Doğan'ı telefonla arayarak taziyelerini bildirdiler.

TEDAVİ GÖRÜYORDU
1989 Yerel Seçimleri'nde Oba Belediye Başkanı seçilen, 1991 Ara Genel Seçimleri'nde Doğru Yol Partisi'nden (DYP) Antalya Milletvekili seçilerek Alanya'nın pek çok önemli hizmet almasının önünü açan, siyasetin efsane ismi, 19. ve 20. Dönem Antalya Milletvekili Hayri Doğan, yaklaşık bir aydır tutulduğu Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde önceki gün akşam saat 21.30 sularında vefat etti. Merhum Doğan, milyonda bir görülen akciğer sertleşmesi hastalığı nedeniyle uzun ve çetin bir tedavi süreci geçirmişti.

BABASININ TABUTUNU BIRAKMADI
Doğan'ın cenazesi binlerce kişinin katılımıyla evinden alınarak ilk olarak Oba Merkez Camii'ne götürüldü. Ardından Oba Merkez Camii'nde Alanya Müftüsü Mustafa Topal'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından yine binlerce seveninin omuzlarında Oba Sekilioğlu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Oğlu Hüseyin Doğan, bir an olsun babasının tabutunu bırakmadı. Cenaze camiden mezarlığa kadar tekbir sesleri ve omuzlarda taşındı.

ÜST DÜZEY KATILIM OLDU
Doğan'ın cenazesine Ulaştırma eski Bakanı Ömer Barutçu, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Başbakan Danışmanı Hayri Çavuşoğlu,, 19. dönem Zonguldak Milletvekili Adnan Akın, MHP Eski Milletvekili Hüseyin Yıldız ve Kemal Çelik, Eski Doğru Yol Partisi Milletvekili Adil Aydın, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Aydın Çolak, Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Burak Sametay, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka,  Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu,  ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya protokolü ve binlerce seveni katıldı.

BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU
1989 Yerel Seçimleri'nde Oba Belediye Başkanı seçilen, 1991 Ara Genel Seçimleri'nde Doğru Yol Partisi'nden (DYP) Antalya Milletvekili seçilen siyasetin efsane ismi, 19. ve 20. Dönem Antalya Milletvekili merhum Hayri Doğan, Alanya'nın pek çok önemli hizmet almasının önünü açtı. Antalya-Alanya Yolu, Oba Stadyumu, Dim Barajı, Gazipaşa Havalimanı, Alanya ve Gazipaşa Yat Limanı, Balıkçı Barınağı, Kapalı Yüzme Havuzu, kapalı Spor Salonu, birçok okul, Oba'nın içme suyu projesi, Kızılcaşehir ile Cikcilli Mahallesi arasındaki elektrik şebekesi, Hayri Doğan döneminde yapılan çalışmalardan sadece bir kaçı.

ÜST DÜZEY TAZİYE
Hayri Doğan'ın vefat haberini alan ve Doğan'la uzun yıllar Doğru Yol Partisi'nde (DYP) birlikte siyaset yapan eski Başbakan Tansu Çiller'in yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da merhum Doğan'ın oğlu Hüseyin Doğan'ı telefonla arayarak taziyelerini bildirdiler.

SEVENLERİ NE DEDİLER?
Alanya'ya pek çok hizmet kazandıran siyasetin efsane ismi merhum Hayri Doğan'ın tedavi gördüğü hastanede önceki gün akşam yaşamını yitirmesi Alanya'yı yasa boğdu. Sevenleri sosyal medyada Hayri Doğan'ı anlattı.
Mevlüt Çavuşoğlu: "İki dönem Antalya'mızı milletvekili olarak temsil eden ve büyük hizmetleri olan ağabeyim Hayri Doğan Hakk'ın rahmetine kavuştu. Rabbim rahmet eylesin."

Cengiz Aydoğan: "Alanya'mıza büyük hizmetler veren, uzun yıllar beraber çalıştığımız çok değerli insan, 1989-1991 Oba Belediye Başkanımız, 1991-1999 Antalya Milletvekilimiz, sevgili ağabeyimiz Hayri Doğan'ı kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine, tüm sevenlerine sabırlar ve başşağlığı dilerim."

Adem Murat Yücel: "Başımız sağ olsun. 19 ve 20. Dönem milletvekilimiz, Alanya'mızın yetiştirdiği değerli siyasetçi ve ağabeyim Hayri Doğan'ı kaybettik. Alanya'mızın ve milletimizin başı sağ olsun. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Seni ve hizmetlerini hiçbir zaman unutmayacağız Hayri Ağabeyim."

İbrahim Aydın: "Antalya'mızın önemli hizmetler almasının önünü açan, 19. ve 20. Dönem Antalya Milletvekili Hayri Doğan vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Hüseyin Yıldız: "19 ve 20. Dönem milletvekilimiz, Alanya'mızın yetiştirdiği değerli siyasetçimiz ve ağabeyimiz Hayri Doğan'ı kaybettik. Alanya'mızın başı sağ olsun. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum."

Mehmet Şahin: "Yaptığı hizmetlerle gönüllerde taht kuran değerli hizmet ve gönül adamı sevgili ağabeyimiz Hayri Doğan'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Alanya'mızın önemli bir değeri olan Hayri ağabeyimize yüce Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere tüm sevenlere başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun."

Hüseyin Güney: "Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun Alanya'nın değerli büyüğü."

Nurettin Uludağ: "Değerli büyüğümüz, Alanya'mızın koca yürekli insanı, sevgi dolu ağabeyimizi kaybettik. Mekanı cennet olsun, tüm yakınlarına ve kederli ailesine başsağlığı diliyorum."

Hilmi Er: "Alanya siyasetinin duayeni, 19. ve 20. Dönem Antalya Milletvekilimiz, değerli büyüğüm, saygıdeğer insan, Hayri Doğan ağabeyimiz Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Önemli olan bu dünyada hoş bir seda bırakabilmektir. Hayri Doğan ağabeyimiz yaptığı hizmetlerle bunu başarabilmiş bir insandır. Allah kendisinden razı olsun. Cenabı Allah mekanını cennet eylesin inşallah."
Son Güncelleme: 13.04.2016 22:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81