SGK'dan işverene kolaylık

Sosyal Güvenlik Kurumu modern ve yenilikçi elektronik alt yapısıyla vermiş olduğu vatandaş odaklı hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek iş yeri bildirgeleri elektronik ortama taşıdı.

SGK'dan işverene kolaylık

Sosyal Güvenlik Kurumu modern ve yenilikçi elektronik alt yapısıyla vermiş olduğu vatandaş odaklı hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek iş yeri bildirgeleri elektronik ortama taşıdı.

28 Ağustos 2014 Perşembe 10:54
SGK'dan işverene kolaylık
Sosyal Güvenlik Kurumlarında İşveren işlemlerinin kolaylaştırılması ve işlemlerin elektronik ortama taşınması amacıyla halen kağıt ortamında Merkez Müdürlüklerine verilmekte olan işyeri bildirgeleri Türkiye genelinde işlem yapan tüm müdürlükler için elektronik ortamda alınabilmesine imkan sağlayan program çalışmaları tamamlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Halil Murat Uyar, "Bahse konu uygulama vasıtasıyla ilk defa sigortalı çalıştırmaya başlayan işverenlerimizce halen Kurumumuza kağıt ortamında verilen işyeri bildirgeleri bundan böyle isteğe bağlı olarak Türkiye genelinde elektronik ortamda gönderebilme imkanı sağlandı. Bu sayede en geç sigortalı çalıştırılmaya başlanıldığı gün kağıt ortamında Merkez Müdürlüklerimize gelerek verilmesi gereken işyeri bildirgelerinin kurumumuza e-Sigorta kanalıyla gönderilebilmesi kolaylığı getirilerek işverenlerimizin işyeri açma telaşı sırasında bir de en geç sigortalı çalıştıracağı gün Müdürlüğümüze bizzat gelme zorunluluğunun da önüne geçilmiş oldu" dedi. 
'7 GÜN İÇİNDE MÜRACAAT EDİLEBİLECEK'
Yapılacak olan işlem için öncelikle bildirgeyi düzenleyecek kişiye ilişkin T.C. kimlik no, nüfusa kayıtlı olduğu il, cilt no ve doğum yılı bilgilerinin sisteme girilmesinin yeterli olduğunu belirten Uyar, "Bildirgeyi düzenleyecek olan kişiye ilişkin bilgilerin sisteme girilmesinin ardından, işverenin tüzel kişilik koduna bakılarak, Gerçek kişi, Kamu tüzel kişisi, Özel hukuk tüzel kişisi, Adi ortaklık, Apartman yöneticiliği olarak beş farklı şekilde işyeri bildirgesi düzenlenebilecektir" dedi. Uyar, "İşyeri bildirgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesinin ardından işyeri bildirgesi ilgili sosyal güvenlik merkezine elektronik ortamda ulaşacaktır. Tescil edilecek işyeri için Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 29. maddesinde belirtilen belgelerle birlikte 7 günlük süre içerisinde Merkez Müdürlüklerimize müracaat edilebilecektir. Bu da hem evrakların hazırlanması, hem de yeni işyeri açılışı sırasındaki işlemlerin yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda 7 günlük bir sürenin işverene sağlanması anlamına gelmektedir" dedi. 
 
Son Güncelleme: 28.08.2014 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81