Sakal-ı Şerif günü

Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Sakal-ı Şerif'in bugün öğle namazından sonra Emine Özmüftüoğlu Camii'nde kadınların ziyaretine açılacak.

Sakal-ı Şerif günü

Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Sakal-ı Şerif'in bugün öğle namazından sonra Emine Özmüftüoğlu Camii'nde kadınların ziyaretine açılacak.

24 Temmuz 2014 Perşembe 08:37
Sakal-ı Şerif günü
Alanya Müftüsü Mustafa Topal, her yıl Ramazan Ayı’nın son haftasında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'in bu yılda Emine Özmüftüoğlu Camii'nde ziyarete açılacağını söyledi. Topal, “Sakal-ı Şerif her yıl Alanyamızda son hafta Kadir Gecesi’nden önce veya sonra halkımıza ziyaret ettiriliyor. Yine bugün öğle namazından sonra kadınların ziyaretine açılacak. Cuma günüde Cuma Namazı’ndan sonra erkeklerin ziyaretine açılacak. Ziyaret etmek isteyenleri Perşembe ve Cuma günü Emine Özmüftüoğlu Camii’ne bekliyoruz" dedi. 
 
'DİLENCİLİĞİ MESLEK HALİNE GETİRMİŞLER'
Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Ramazan ayında daha artan dilenciler ile ilgili de konuştu. Topal, “Dilencilik konusu Peygamber Efendimizin yasakladığı konulardan bir tanesi. Hatta bu konuda Hadis-i Şerifleri bile var. İhtiyacı olmadığı halde dilenen insanların kıyamet gününde Allah'ın huzuruna yüz etlerinin sıyrılmış olarak çıkacağına dair hadis-i şerifler var. Dolayısıyla dilencilik dinimizin tasvip etmediği Peygamber Efendimizin asla hoş görmediği bir husus. Yalnız tabi ki toplumumuzda ihtiyaç sahibi insanlar var.  Bizler Müslümanlar olarak ihtiyaç sahiplerine ve fakirlere yardım etmekle de emir olunmuşuz. Peygamber efendimiz yardımlaşmamızı istiyor bizden. Yardımlaşmak olarak çevremizde tanıyıp bildiğimiz, özellikle kendi fakirimiz dediğimiz insanları gözeterek onlara yardım etmeliyiz. Onların ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Ancak para ve yardım istemeyi meslek haline getirmiş insanlar var. Bunlar maalesef insanlarımızı biraz usandırmış durumda. Bunlar sanki dilenciliği bir nevi ticaret veya da bir kazanç kapısı olarak değerlendiriyorlar. Onun için vatandaşlarımızın daha ziyade tanıdık insanlara yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 
 
Son Güncelleme: 24.07.2014 08:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81