Sağlıklı mutfak sırları mahallelere de taşındı

Alanya Belediyesi tarafından sürdürülen “Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Mutfak Sırları Eğitim Projesi” bu ay Mahmutlar El Sanatları Merkezi ve Kütüphanesi’nde düzenlendi.

Sağlıklı mutfak sırları mahallelere de taşındı

Alanya Belediyesi tarafından sürdürülen “Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Mutfak Sırları Eğitim Projesi” bu ay Mahmutlar El Sanatları Merkezi ve Kütüphanesi’nde düzenlendi.

25 Kasım 2016 Cuma 20:37
Sağlıklı mutfak sırları  mahallelere de taşındı
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, evlerde gıda güvenliğinin geliştirilmesi, mutfaklarda sık yapılan pişirme ve muhafaza hatalarının düzeltilmesi ve mutfak alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken noktaların anlatıldığı ‘’Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Mutfak Sırları’’ eğitimi, Alanya merkezin dışında ilk kez Mahmutlar Mahallesi’nde düzenlendi.
Kültür Müdürlüğü’ne bağlı el sanatları ve kadın atölyelerindeki kursiyer hanımlar için düzenlenen eğitimde, hanımların evlerinde uygulayabilecekleri pratik mutfak bilgileri, doğru bilinen yanlışlar, sık karşılaşılan gıda riskleri anlatıldı. Kursiyerlerin soruları Belediye’nin gıda mühendisleri tarafından cevaplandırılarak, karşılıklı fikir alış-verişi yapıldı.

‘AMACIMIZ HALKIN GÜVENİLİR GIDA KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLMESİ’
Mahmutlar’da ilk kez verilen güvenilir gıda eğitiminin ardından açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, “Başlattığımız bu projede amacımız, halkın güvenilir gıda konusunda bilinçlendirilmesi. Birçok evde kadınlarımız hala mutfakların tek hakimi. Bu sebepten ötürü bizler özellikle kadınların gıda konusunda bilinçli davranmasını ve sağlıklı nesiller yetiştirmesini arzuluyoruz. Bundan sonraki eğitimlerimizi Cikcilli, Avsallar ve Kestel mahallelerinde bulunan kadın atölyelerinde sürdüreceğiz.” dedi.
Son Güncelleme: 25.11.2016 20:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81