Proje tamam, sıra ihalede

ALTSO öncülüğünde yürütülen Yeni Toptancı Hali çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in öncülük ettiği projede ihale aşamasına gelindi. Şahin ve beraberindeki heyet dün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. Türel projenin hazırlanmasına öncülük eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'i tebrik etti ve artık sırada ihale süreci

Proje tamam, sıra ihalede

ALTSO öncülüğünde yürütülen Yeni Toptancı Hali çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in öncülük ettiği projede ihale aşamasına gelindi. Şahin ve beraberindeki heyet dün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. Türel projenin hazırlanmasına öncülük eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'i tebrik etti ve artık sırada ihale süreci

04 Ocak 2016 Pazartesi 21:57
Proje tamam, sıra ihalede
ALTSO öncülüğünde yürütülen Yeni Toptancı Hali çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in öncülük ettiği projede ihale aşamasına gelindi. Şahin ve beraberindeki heyet dün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. Türel projenin hazırlanmasına öncülük eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'i tebrik etti ve artık sırada ihale süreci olduğunu müjdeledi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, beraberinde ilçemiz hal dernek temsilcileri ve Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. Şahin, projesi tamamlanan yeni hal konusunda ihale aşamasına gelindiğini ve süreci hızlandırmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hal Müdürü Halit Parlayüksel, Alanya Hal Dernek Başkan Vekili Mehmet Bayır, Konaklı Hal Derneği Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, Payallar Hal Dernek Başkanı Ali Ulukaya ve yine sektör temsilcileri ile proje mimarı Cüneyt Darı’dan oluşan Alanya heyetini Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra Genel Sekreter Birol Ekici ve Genel Sekreter Yardımcıları Bedrullah Erçin ile Mehmet Avcı karşıladı.

TÜREL’DEN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
ALTSO tarafından mimar Cüneyt Darı’ya hazırlatılan mimari projeyi teslim alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Alanya’daki sektör temsilcilerinin tüm taleplerinin karşılandığı bu projeyi hazırlayan, onlara öncülük yapan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nı tebrik ederim. Örnek bir sivil toplum kuruluşu olarak başarılı bir projeye imza attlar. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin bu konuda çok büyük çaba sarfetti ve bana göre de pay sahibi oldu. Bundan sonraki süreçte artık statik, elektrik ve mekanik projeleri de Ocak ayı içinde aldıktan sonra Mart ayında ihale süreci başlatacağız. Bu süreç yaklaşık 2-3 ayı bulur. Ardından Temmuz ayında ilk kazmayı vurmak istiyoruz. Bölgesel bir hal olmasını planladığımız Alanya Toptancı Halini 2018 yılında hizmete açacağız. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım” dedi.

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Türel’in kendisine verdiği görevi sektör dinamiklerinin de görüşlerini alarak hazırlatan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de "Amacımız Alanya’da hem teknik ve hem de sosyal açıdan çağdaş bir toptancı hal tesisi kazandırmaktı. Sayın Türel bana bu görevi verdiğinde sektörün gerçek temsilcileri ile projenin her aşamasını birlikte hazırlamayı düşünmüştüm. Çok şükür halci dostlarımızın da çabaları ile artık ihale aşamasına geldik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel’in güvenini boşa çıkarmadığımız için mutluyum. Umarız Alanya tarımda da hak ettiği noktaya gelecektir. Bunun için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi

YENİ HAL YASASI DA KONUŞULDU
Öte yandan toplantıda sektör temsilcileri yeni hal yasası konusunda da görüşlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ilettiler. Türel de yaptığı açıklamada Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun da desteği ile her konuda olduğu gibi yeni hal yasası konusunda da gerekli çalışmaları yürüttüklerini ve asıl amacın tarım sektörün çıkarlarını en iyi biçimde gözetmek olduğunu dile getirdi.
Son Güncelleme: 04.01.2016 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81