Otoban ihalesi yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya-Alanya arasında yapılacak otobanın ihalesini yapma noktasına geldiklerini açıkladı.

Otoban ihalesi yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya-Alanya arasında yapılacak otobanın ihalesini yapma noktasına geldiklerini açıkladı.

15 Nisan 2015 Çarşamba 11:37
Otoban ihalesi yapılıyor
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meslek Komiteleri ile Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştu. ATSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, ALTSO Başkan Yardımcısı Serdar Uygun, Kumluca TB Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Köksal, oda ve borsa yönetim kurulu üyeleri, meclis ve meslek komiteleri üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının katılımıyla gerçekleşti.  
 
‘ALANYA’YA 70 IŞIKLA ULAŞIYORUZ’ 
ATSO Başkanı Davut Çetin, "Avrupa kentlerinde turizmin ve ticaretin yönetimi belediyeler ve odaların ortak kuruluşları tarafından yapılır. Ama sistemimiz halen merkeziyetçidir ve katılımcılık zayıftır. Bu eksiği ancak istişareyle tamamlayabiliriz. Antalya-Isparta Karayolu, Türkiye'de duble olmayan iki şehirlerarası yoldan birisi. Ayrıca Finike-Demre-Kaş yolunun da duble olması gerekiyor. Diğer tarafta Antalya-Alanya yolu yaklaşık 70 trafik lambası ile şehir içi trafiğe dönmüş durumda. Demre'nin kurvaziyer limanına ve batı ilçeleri için de havalimanına ihtiyacı var. Antalya limanında yatırım ihtiyacı bulunuyor. Hızlı tren beklentimiz sürüyor” dedi. 
 
‘ULAŞIM KONUSU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ’ 
Alanya’nın sorunlarını rapor haline getirerek gerekli makamlara sunma imkanı bulduklarını belirten ALTSO Başkan Yardımcısı Serdar Uygun, ATSO ve Büyükşehir Belediyesi'ne toplantı için teşekkür etti. Artık hızlı tren, yeni raylı sistem güzergahları ve çevreyolu projelerinin konuşulduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yaptığı konuşmada, "Alanya Otobanı’nın ihalesini yapma noktasına geldik. Tekirova'dan sonra Kumluca'ya kadar duble yol olacak. Kaş- Gömbe yolunda proje çalışmaları bitti. Antalya'nın batı bölgesine yeni bir havaalanı için yer arayışları sürüyor" diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 15.04.2015 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81