Otellere 'kıyı' kıskacı

Alanya'nın batısındaki 8 otel hakkında sahil şeridinde izinsiz çalışma yaptıkları gerekçesiyle 'Kıyı Kanununa Muhalefet' suçundan işlem yapıldı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bu oteller hakkında kanun neyi gerektiriyorsa uygulanması gerektiğini söyledi.

Otellere 'kıyı' kıskacı

Alanya'nın batısındaki 8 otel hakkında sahil şeridinde izinsiz çalışma yaptıkları gerekçesiyle 'Kıyı Kanununa Muhalefet' suçundan işlem yapıldı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bu oteller hakkında kanun neyi gerektiriyorsa uygulanması gerektiğini söyledi.

29 Mart 2015 Pazar 21:56
Otellere 'kıyı' kıskacı
BAŞKAN DESTEK İSTEMİŞTİ
Gectiğimiz hafta başında Kaymakam Dr Hasan Tanreseven başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda sahil ve kıyılarda kaçak ve izinsiz olarak yapılan yapılar gündeme gelmiş,Alanya Belediyşe Başkanı Adem Murat Yücel ise devletin kurumlarından bu konuda destek istemişti. Destek gecikmedi ve geçtiğimiz hafta içinde Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'nın sahil şeridinde yaptığı denetimler sırasında batı mahallelerindeki 8 otelin izinsiz 'Kıyı Kanununa Muhalefet' ettiği belirlendi. Avsallar'da 2, Türkler ve Konaklı'da 3'er olmak üzere toplam 8 otelin izinsiz iskele yaptığı ve denizdeki kayaları parçaladıkları ortaya çıktı. Bu oteller hakkında tutanak tanzim edilerek yasal işlem başlatıldı. Tutanaklar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Alanya Liman Başkanlığı'na gönderildi. 
TAVİZ GÖSTERİLMEMELİ
ALTİD Başkanı Burhan Sili, sahil şeridinde gerçekleştirilen bu tür izinsiz çalışmaların turizme zarar verdiğine dikkat çekerek söz konusu oteller hakkında kanun ne gerektiriyorsa uygulanması gerektiğini vurguladı. Sili, "Bu izinsiz çalışmalar, 3621 sayılı 'Kıyı Kanunu'nu kapsamında suçtur. Bu tür suçların cezası da çok ağırdır. Ayrıca bu otellerin yaptıklarını tasvip etmiyorum. Bu uygulamalar ve denetimler turizm sezonu öncesinde gerçekleştirilmeli. Kanuna muhalefet eden işletmelere asla taviz gösterilmemeli" dedi.
KANUN DE DİYOR: 
Kanunun 15'inci maddesine göre, kıyıda ve uygulama imar planı bulunan sahil şeritlerinde duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engelleri oluşturanlara kum, çakıl alan veya çekenlere 5 bin lira ceza verilir. Moloz, toprak, curuf, çöp gibi kirletici ve çevreyi bozucu etkisi olan atık ve artıkları dökenlere 10 bin lira, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapan, kum, çakıl alan veya çekenlere ise 50 bin lira ceza verilir. Kanun kapsamındaki alanlarda, kanun hükümlerine uyulmadan ruhsatsız, ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılan yapıların sahiplerine ve müteahhidine, 3194 sayılı İmar Kanununda öngörülen para cezalarının iki misli para cezası verilir.
 
CEZAYI BELEDİYE VERECEK
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ceza verme yetkisinin kendilerinde olduğunu ve tutulan tutanakların kendilerine geleceğini söyleyerek, "En ağır cezayı vereceğiz" dedi.
 

Son Güncelleme: 29.03.2015 21:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81