Otelciler isyan edecek!

Alanya'da daireleri bulunan yabancılar tarafından dairelerin memleketlerinde internet üzerinden kısa süreli kiraya verilmesine tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Otelciler artık turizmde istediklerini bulamıyorlar" derken TÜRSAB Başkanı Suat Çavuşoğlu ise , “Bu işin önüne geçilemiyor. Artık yabancılar bu işi ticarete dönüştürdü” dedi.

Otelciler isyan edecek!

Alanya'da daireleri bulunan yabancılar tarafından dairelerin memleketlerinde internet üzerinden kısa süreli kiraya verilmesine tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Otelciler artık turizmde istediklerini bulamıyorlar" derken TÜRSAB Başkanı Suat Çavuşoğlu ise , “Bu işin önüne geçilemiyor. Artık yabancılar bu işi ticarete dönüştürdü” dedi.

22 Ağustos 2014 Cuma 06:42
Otelciler isyan edecek!
‘OTELCİLERİ İSYAN NOKTASINA GETİRDİ’
Alanya'da daireleri bulunan yabancılar tarafından dairelerin memleketlerinde internet üzerinden kısa süreli kiraya verilmesine tepkiler artıyor. İlk olarak ALTSO Meclis Üyesi ve 24. Komite Başkanı Mehmet Tüzün ile başlayan tepkiler ALTİD Başkanı Burhan Sili ve TÜRSAB Başkanı Suat Çavuşoğlu ile devam etti. Alanya Turistik İşletmeciler (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Alanya'dan aldıkları daireleri kendi ülkelerinden günü birlik kiraya veren yabancılar turizmci ve apart otelcilerimizi isyan noktasına getirdi. Bu konu Alanya turizmine büyük darbe vuruyor. Kiraya verilen daireler yüzünden otelciler bitme noktasına geldi. Bu durum sadece Alanya için geçerli değil. Sistem aynı zamanda güvenlik zafiyeti de oluşturuyor. Ben otelime gelen müşteri isim listesini bağlı olduğum jandarma ve emniyete bildiriyorum. Ancak bu uygulama burada günü birlikte konaklama yapan kişiler için geçerli değil. O yüzden bu bizlere büyük zarar veriyor. Bir çok apart işletmecisi apartını üniversiteli öğrencilere açmayı düşünüyor. Çünkü artık turizmde aradıklarını bulamıyorlar” dedi. 
'KONTROL ALTINA ALINMASI LAZIM'
Konuyla ilgili olarak Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, “Bu konu turizmcilerin epey başını ağrıtacak bir konu” dedi. Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Biz TÜRSAB olarak zaten başından beri söylüyoruz. Özellikle yabancıların Türkiye'de almış olduğu rezidansların yaz verilerinin en fazla bulunduğu destinasyon Alanya. Tabi ki Türkiye genelinde bu sadece Alanya'da değil tüm Ege Bölgesi’ne kadar bir sürü destinasyonlarda yabancılar ev edindiler. Bu evleri edindiklerinde ilk başta biz sandık kendi yaz rezidansları olarak ama bu ticarete dönüştü. Gerekli çalışmalarda da bulunduk. Dolayısıyla bu oteller için büyük bir sakınca. Çünkü bu kiraya veren insanlar arkadaşlarına yılda 2-3 kez veya web sitesi kurarak kendi dairelerini pazarlayan kişiler Türkiye’de yaz evi edinmiş kendi web sitelerini kurarak pazarlamaları ve Türkiye’de vergi ödemeden bunu pazarlamaları çok yanlış. Biz bunu bakanlık nezdinde dile getirdik. Hem de TÜRSAB içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu bizim için büyük bir sorun. Otellerimizi çok etkiliyor. Tur operatörlerimizi etkiliyor. Seyahat acentalarımızı etkiliyor. Dolayısıyla son zamanlarda buna bağlı olarak düşük maliyetli uçak firmaları türedi Türkiye'ye. Şu an Gazipaşa’ya bile düşük maliyetli uçak firmalarımız uçmaya başladı. Bunları bir kontrol altına almamız gerekiyor. Bunun da bir kontrol atına alabilmemiz için maliyemizle, Turizm Bakanlığımızla, yerel otoriterimizle beraber hareket etmemiz gerekiyor. Bunun için bir çalışmamız var TÜRSAB olarak. Ama kontrolü çok zor. Çünkü kontrol edebilmemiz için her eve girmemiz gerekiyor. Her web sitesine girmemiz gerekiyor. Bu biraz zaman alacak ancak bu problem de bizim başımızı biraz ağrıtacak gibi gözüküyor”
 
Son Güncelleme: 22.08.2014 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81