Öğretmenler günü kutlandı

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi 24 Kasım Öğretmenler Günü, Alanya'da da çeşitli programlar ile kutlandı.

Öğretmenler günü kutlandı

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi 24 Kasım Öğretmenler Günü, Alanya'da da çeşitli programlar ile kutlandı.

25 Kasım 2014 Salı 02:56
Öğretmenler günü kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Alanya'da da coşkulu törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. Kutlamalar kapsamında Alanya İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Yaman tarafından Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşı okuyan katılımcılar, daha sonra Alanya Kültür Merkezi'ne (AKM) geçti. AKM'de ki tören saat 10.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda emekli öğretmenler adına Ayşe Nezihe Kurt ile göreve yeni başlayan öğretmenler adına Merve Özen  birer konuşma yaptı. Öğretmenlerinin konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alanya Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Yaman Yaptı. Yaman, "Bu anlamlı günde bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Yavrularımıza değer verelim. Öğretmenlik mesleği değerlidir ve övgüye layıktır. Bir millete yön verecek, neslimizi yetiştirecek öğretmenlerdir" dedi.
 
'BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM'
Yaman'ın konuşmasının ardından ise Alanya Kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven konuşmasını yaptı. Tanrıseven konuşmasında, Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Öğretmenlik aynı zamanda peygamber mesleği. Başta peygamberimiz olmak üzere tüm peygamberler geldikleri topluluklara, ümmete öğretmenlik yapmışlardır. Yine peygamberimiz diyor ki “İlim Çin’de de olsa arayınız” aynı şekilde peygamberimiz tarafından ilmin kapısı olarak nitelendirilen Hz. Ali de “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyor. Bu çerçevede bugün öğretmenlerimizin de yeni nesilleri yetiştirirken çok ciddi önemli sorumlulukları, görevleri var. Öğrencileri yetiştirirken ezberci olarak değil, hayatın içinden uygulamalarla göstererek kendilerine pratik bilgiler vermeliyiz. Bu bilgileri öğretmek içinde öncelikle öğretmenlerimizin vizyon sahibi, ileriyi gören, kendini yetiştiren ve sürekli kendisini yenilemesi gerekir. Fakültelerde elde edilen bilgilerle yetinilmemelidir. Dünyadaki tek değişmeyen kural değişimin kendisidir, felsefesiyle hareket ederek kendimizi günün koşullarına uydurmalı ve en modern yeni tekniklerle öğrencilerimize bilgiler sunmalı ve öğrencileri yetiştirmeliyiz" dedi. 
 
ÇEŞİTLİ PLAKETLER VERİLDİ
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program, mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin töreninin ardından, Kaymakam Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Emin Yaman’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ve emekli olan Ayşe Nezihe Kurt’a plaket vermesi ile devam etti. Program Türkler Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi konseri ile sona erdi.
 
Son Güncelleme: 25.11.2014 02:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81