Oğan: Alanya halkına saygısızlık yapılıyor

Koordinatörlükle ilgili konuşan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, sistemin Alanya Belediye Başkanını seçen Alanya halkına karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu söyledi. Koordinatörlüğün Hükümet Konağı'nda oluşturulmasını da eleştiren Oğan, bu durumun devlet terbiyesine aykırı olduğunu ifade etti.

Oğan: Alanya halkına saygısızlık yapılıyor

Koordinatörlükle ilgili konuşan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, sistemin Alanya Belediye Başkanını seçen Alanya halkına karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu söyledi. Koordinatörlüğün Hükümet Konağı'nda oluşturulmasını da eleştiren Oğan, bu durumun devlet terbiyesine aykırı olduğunu ifade etti.

22 Ağustos 2014 Cuma 06:11
Oğan: Alanya halkına saygısızlık yapılıyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ve Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Enver Türkoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i makamında ziyaret etti. Ziyarette koordinatörlükle ilgili konuşan Oğan, bu sistemin Alanya halkına karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Alanya halkının kararını Yücel'den yana kullandığını, koordine edilecek bir durum varsa da iki başkanın oturup birer medeni insan gibi konuşabileceklerini belirten Oğan, aksi halde Alanya halkına seslenerek  “Alanya halkı sizin bu kararınızı sizin iradenizi tanımayan insanlara tepkinizi gösterin” dedi.
‘BU ALANDA BOŞLUK VARDI’
30 Mart Yerel Seçimleri'nde elde ettiği başarıdan dolayı Yücel'e teşekkür eden Oğan, "Osmaniye'den başlayarak bu alanda bir hilal şeklinde MHP'nin belediyeleri var. Burada bir boşluk vardı. İnşallah diğer seçimde büyükşehirle beraber Antalya'yı da alıp bu bölgeyi tamamen MHP'nin yönetimine katacağız” dedi. Topluma layık olmaya çalıştıklarını belirten Yücel ise, Oğan'a "Gözünüz arkada kalmasın" dedi.
YÜCEL'E MEKTUP VERDİ
Ziyarette Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Türkoğlu, Yücel'den Hocalı katliamını yaşatmak ve Azerbaycan'ın acısını paylaşmak adına bir parka Hocalı ismini verilmesini ve parka katliamı simgeleyen heykellerin yapılmasını istedi. Yücel ise bu öneriyi mecliste görüşeceklerini ve bir karara bağlayacaklarını ifade etti. Hocalı'da yaşananların unutulmaması gerektiğini ifade eden MHP’li Oğan, “1992 yılında Hocalı'da büyük bir katliam yaşandı ve bu katliam bütün dünyanın gözü önünde yaşandı. Ama bu katliam maalesef ki daha tam gerçek manasında karşılığını bulmadı. Hocalı'da yaşananlara bir soykırım bir katliam olarak anlam vermek lazım. Bu anlamda MHP olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi önerimiz oldu. TBMM’de Ermenistan ile ilişkilerimiz zarar görür nedeniyle bu kabul görmedi. Ancak üyesi olduğum Dışişleri Komisyonu olarak bir bildiri yayınladık. Onun dışında meclisin bu konudaki çalışmalarını biz yakından takip ediyoruz. TBMM’de bir Meksika, bir Pakistan Parlamentosu gibi Hocalı'da yaşananlara katliam denilmesini, soykırım denmesini istiyoruz. Sadece Türkiye genelindeki meclis değil, yerel meclislerde çok önemli” diye konuştu.
'MHP BUNA İZİN VERMEYECEK'
Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yaptığı yer ve saatte miting yapacağını açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu yöndeki açıklamasının sorulması üzerine Oğan, Cumhurbaşkanının yetki ve sorumluluğunun belli olduğunu ifade ederek, eğer bu yetki ve sorumluluğu aşıp bir parti başkanı gibi hareket etmeye başlarsa MHP'nin bu duruma izin vermeyeceğini kaydetti. Oğan, "Cumhurbaşkanı kendi görevi içerisinde kalacaktır, siyasi partilerde kendi görevleri içerisinde kalacaktır. Bu fiilen sisteme tecavüz ve fiilen anayasayı hiçe saymaktır. MHP Başbakan Erdoğan'ın anayasayı hiçe sayıp anayasayı fiilen değiştirmek isterse buna izin vermeyecektir" dedi. 
'ALANYA HALKI TEPKİSİNİ GÖSTERİR'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından Alanya'ya koordinatör atanmasını, Alanya halkına yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiren Oğan, “Alanya halkı kararını vermiş. Belediye başkanı olarak Sayın Adem Murat Yücel'i seçmiştir. Eğer büyükşehir belediye başkanı Alanya halkının kararına saygısızlık yapıyorsa, 'Ben Alanya halkının kararını tanımıyorum, buraya atadığım eşbaşkanla burayı deneteceğim’ diyorsa Alanya halkı bir dahaki seçimde bunun hesabını soracaktır.” dedi.
'PARALEL YAPI BÖYLE ÇIKIYOR'
Hüseyin Güney’in başında bulunduğu ilçe koordinatörlüğünün Hükümet Konağı'nda faaliyet göstermesinin de 'devlet terbiyesine aykırı' olarak gören Oğan, “Bu aynı zamanda oturduğu yerde manidardır. Kaymakamın yanına getirip oturtmuşlar bu arkadaşı. Ben buradan soruyorum o kaymakam orada devletin kaymakamıysa gereğini yapmalı. O kaymakama da saygısızlıktır. Artık devlette paralel yapı bu şekilde ortaya çıkıyor. Paralel yapı paralel yapı dedikleri hadiseyi zamanında böyle başlatmışlardı. Şimdi başka bir paralel yapıya bunlar kapı açıyorlar."
'TEPKİNİZİ GÖSTERİN'
Oğan, "Eğer koordine edecek bir durum varsa hiç kimse farklı devletlerden gelmiyor. Otururlar iki medeni insan gibi konuşurlar. Ama yok ‘Ben orayı kabul etmiyorum, MHP'nin başkanını tanımıyorum, kendi atadığım koordinatörle bu işi yürüteceğim' diyorsa Alanya halkının iradesini tanımıyorum demektir.” dedi. Alanya halkına çağrıda bulunan Oğan, “Alanya halkı sizin bu kararınızı, sizin iradenizi tanımayan insanlara tepkinizi gösterin” şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 22.08.2014 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81