Oda başkanlarından esnaf için ortak çağrı

Alanya’daki esnaf odası başkanları kriz içindeki sezonunu değerlendirmek için ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in ev sahipliğinde bir araya geldi.

Oda başkanlarından esnaf için ortak çağrı

Alanya’daki esnaf odası başkanları kriz içindeki sezonunu değerlendirmek için ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in ev sahipliğinde bir araya geldi.

22 Haziran 2016 Çarşamba 00:46
Oda başkanlarından  esnaf için ortak çağrı
Alanya’daki esnaf odası başkanları kriz içindeki sezonunu değerlendirmek için ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in ev sahipliğinde bir araya geldi. ALTSO’da gerçekleştirilen toplantıda, birlik beraberlik çağrısı yapıldı. Oda başkanları ayrıca hükümet, Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden acil taleplerini dile getirdiler.
 
ALTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Şahin’in yanı sıra, Elektrikçiler Odası Başkanı Tuğran Sağlamel, Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, Metalciler Odası Başkanı Kerim Taş, Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit katıldı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Şahin, Alanya’nın zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Başkan Şahin, bu yıl, Alanya’nın lokomotifleri turizm, tarım ve inşaatın büyük yara aldığını belirterek oda başkanları olarak üyelerle sürekli toplantılar yapıp, görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.

RADİKAL ADIMLAR ATILMALI
Üyelerden gelen talepleri gerek merkezi yönetime gerekse yerel yönetimlerimize ilettiklerini ifade eden Şahin, “Çok olumlu geri dönüşler oldu ancak maalesef krizin boyutları bizlerin ortak bir deklarasyon yapıp esnafın sesini daha yüksek duyurmaya yönlendirdi. Krizi aşmak için radikal adımların atılması gerektiğine inanıyoruz. Ortak mutabakata dönüştürdüğümüz taleplerimizi Alanya Belediye Başkanımızı, Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve ilgili bakanlarımızı ziyaret edip anlatacağız. Bizler dahil herkes elini taşın altına koymalı” dedi.

RAKİPLER KRİZİ FIRSATA ÇEVİRİYOR
Yaşanan krizin sebeplerine değinen Başkan Şahin, “Bilindiği gibi Rusya ile bir uçak krizi yaşadık. Sonuçta devlet politikası, bu konuda biz o haklıdır, bu haklıdır kısmından ziyade olayın ekonomik boyutuna bakıyoruz. Yaşanan krizin ekonomik anlamda bize çok büyük sıkıntıları oldu. Rusya’ya da mutlaka sıkıntılar olmuştur. Bu olaydan sonra resmen Rus halkının ülkemize girmesi engellenmiştir. Oysa halklar arasında hiçbir sorun yoktur. Rusya krizinin yanı sıra bir de ülkemizde güvenlik krizi oluştu. Terör olayları ve Suriye’deki ortam sanki Alanya’daymış gibi gösterilmeye çalışıldı. Tabii ki bizim de rakip ülkelerimiz var. Dışarıdaki rakiplerimiz bizim bu sorunlarımızı sürekli avantaja dönüştürüyorlar” dedi.

ALANYA TİCARETİ İÇİN TOPLANDIK
Yaşanan krizin ardından yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Başkan Şahin, Alanya’da yer alan oda başkanları olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ederek odaların üye aidatlarına zam yapmadığını söyledi. Başkan Şahin, “Ben kendi odamdan bahsedeyim. ALTSO’ya gerçek kişinin üyelik aidatı sadece 160 TL’dir. O da iki taksitte ödeniyor. Şirketlerde kendi ölçeğine göre ödeme yapıyor. Biz, odalar olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Samimi bir şekilde, arkadaşlarımızla bugün burada toplanmamızın da sebebi yine Alanya ticaretidir. Ticaret erbabına daha çok nasıl fayda sağlayabiliriz onu düşünüyoruz” dedi.

HÜKÜMETİMİZDEN TALEPLERİMİZ OLDU
Yaşanan krizin ardından dönemin Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın davetlisi olarak katıldığı dar kapsamlı toplantıda bölgenin taleplerini de açıklayan başkan Şahin, hükümetin açıkladığı paketin kesinlikle yeterli olmadığını vurguladı. Tabandakinin de, tavandakinin de sorunları çok iyi bildiğini ifade eden Şahin, “A Grubu Seyahat Acentelerine 400 bin ve üzeri yolcu getiren firmalara bir kredi sağladı hükümetimiz. Biz bunu tamamına yayılmasını tekrardan yeni turizm bakanımızdan isteyeceğiz. Yani firma 10 bin yolcu getiriyorsa, o kapsamda destek ver, ölçeğine göre... Bunun yanında SGK prim kolaylığının da kapsamı genişletilmeli. Biz TOBB Şura Kitabı’na sokmuştuk onu. Dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu söz vermişti.

‘ESNAFA FAİZSİZ KREDİ VERİLMELİ’
Kışın kapalı olan tesislerin, esnafımızın SGK primlerinin alınmamasıyla ilgili ötelenmesiyle ilgili. Bu destek, Bağ-Kurluları da kapsamalı. Kamu çalışanlarına faizsiz kredi verilmesini istedik. Yani memurlarımıza faizsiz kredi verilmesini tekrar talep edeceğiz. Tatile gelmek istiyor memur ama parası yetişmiyor. Bu memurlara faizsiz kredi sağlanırsa onlar da rahatça tatile çıkabilir. THY’nin Avrupa’dan Antalya’ya ve Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na direkt uçması için talepte bulunduk. Bunu talep etmiştik daha önce tekrardan talepte bulunacağız. Esnaf kredi kooperatiflerinin bütçelerinin arttırılmasını istedik. Biliyorsunuz 4 tane kredi kooperatifimiz var. Bu kooperatiflerin bütçelerinin arttırılması ve buraların faizsiz kredi vermesi gerekiyor, esnafımıza. Gerçekten bu konuda çok ihtiyaç var.
Bir de kooperatife borcu olan esnafımızın borçlarının ötelenmesini istiyoruz. Açıkçası afet zamanı esnafa ne uygulanıyorsa şimdi biz onun esnafa uygulanmasını istiyoruz. Bunların hepsini hükümetimizden talep edeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

YEREL YÖNETİMLERDEN DE TALEBİMİZ VAR
Hükümetin yanı sıra Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi’nden de taleplerinin olduğunu belirten Şahin, “Biliyoruz, belediye başkanlarımız çok zor şartlarda hizmet vermeye çalışıyorlar. Onların sıkıntılarını da biliyoruz, çünkü iç içeyiz. Hep birlikte çalışıyoruz, aylık toplantılar yapıyoruz. Yaptığımız toplantılarımızda, Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, Emlak Vergisi, İşgaliye Harcı, İş Yeri Açma İzin Harcı, Bina İnşaat Harcı, İmarla İlgili Harçlar, Kayıt ve Suret Harcı, Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsatı Harcı konusunda belediyelerimizden destek istiyoruz. Bu vergilerin taban fiyatları üzerinden alınmasından yanayız. Bu konular belediye meclisinde çözüme kavuşturulabilir. Bunlarla ilgili hem Alanya Belediye Başkanımızdan, hem de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımızdan arkadaşlarımızla birlikte gidip talepte bulunacağız. Zor günlerden geçiyoruz, bizim bizden başka dostumuz yok. Mülk sahiplerinden, işletme sahiplerine kadar bu zor günlerde biz odalar olarak birlik beraberlik çağrısı yapıyoruz. Herkes birbirine kenetlenmeli, inşallah Allah’ın izniyle bu zor günleri de hep birlikte atlatacağız” diye konuştu.
Son Güncelleme: 22.06.2016 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81