O TABELA İNDİ

Alanya'da şehit olaylarını protesto etmek için dün Türk bayraklarını alarak tekrar toplanan vatandaşlar ve polis arasında arbede yaşandı. HDP tabelasını indirmek isteyen vatandaşlara TOMA'lar su sıktı, zırhlı polis araçlarından biber gazı atıldı, polis helikopteri Alanya semalarında saatlerce uçuş yaptı. HDP tabelasanın üstüne Türk Bayrağı'nın asılmasının ardından olaylar bir

O TABELA İNDİ

Alanya'da şehit olaylarını protesto etmek için dün Türk bayraklarını alarak tekrar toplanan vatandaşlar ve polis arasında arbede yaşandı. HDP tabelasını indirmek isteyen vatandaşlara TOMA'lar su sıktı, zırhlı polis araçlarından biber gazı atıldı, polis helikopteri Alanya semalarında saatlerce uçuş yaptı. HDP tabelasanın üstüne Türk Bayrağı'nın asılmasının ardından olaylar bir

24 Ağustos 2015 Pazartesi 03:56
O TABELA İNDİ
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve olaylarla sonuçlanan teröre tepki yürüyüşünün ardından,dün de buna benzer sahneler yaşandı. Sosyal medya üzerinden  toplanan yaklaşık bin kişilik grup HDP İlçe Teşkilatı'na yürümek istedi. Günler öncesinden belli olan yürüyüş için çevre il ve ilçelerden gelen polis ile jandarma ekiplerinin aldığı sıkı tedbirler sonucu grubun HDP İlçe Teşkilatı'na gitmesine izin verilmedi. 
ALANYA SEMALARINDA 6 SAAT POLİS HELİKOPTERİ UÇTU
Alanya'da yaşayan vatandaşlar tarihinde görülmemiş olaylara tanık olurken, TOMA'LAR , zırhlı polis araçları ve polis helikopterleri adeta havadan ve karadan şehri kuşattı. Şehrin giriş ve çıkışları olaydan günler öncesi tedbir almaya başlayan polis ve jandarma ekipleri tarafından adeta abluka altına alındı. Bazı grupların ilçeye girişlerine izin verilmedi. Alanya üzerinde olayların başlamasından 1 saat önce havalanan bir polis helikopteri grubu gökyüzünden kamera ile takip ederken, çevre il ve ilçelerden gelen polis ve jandarma ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Anıt önünde saat 18:00 sıralarında toplanan grubu öncelikli olarak polis yürüyüş ve toplanmalarının yasal olmadığı konusunda uyardı. 
İLK MÜDAHALE ANIT ÖNÜNDE
Polisin uyarılarını ilk etapta dinlemeyen grup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra HDP İlçe Teşkilatı'na doğru harekete geçti. Çevik Kuvvet ekipleri tarafından önleri kesilen gruba  TOMA'da görevli bir Emniyet Amiri tarafından dağılmaları için ikazda bulunuldu. Polis barikatını zorlayan gruba ilk müdahale burada geldi. Biber gazı ile dağıtılan grup bir süre sonra tekrar toplanarak HDP İlçe Teşkilatı'nda bulunan tabelanın inmemesi halinde yürüyüşlerine son vereceklerini söylediler. Polis ekipleri ise buna izin verilmesinin mümkün olmadığını belirterek gruptan tekrar dağılmalarını istedi. 
SOKAĞA SIZMALAR OLDU
Polis ekipleri ile pazarlık sürdüğü sırada polis barikatını geçmeyi başaran bir grup HDP binasına yöneldi. Ara sokaklarda tedbir alan yüzlerce polis ekibi tarafından gruba izin verilmedi. Bir kez daha biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale gören göstericiler, tekrar Atatürk Anıtı'ı üzerine yöneldi. Grubun daha kalabalık bir halde hareket etmesi sonucu HDP İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu bölgeye girmesi ile HDP İlçe Teşkilatının olduğu sokağa sızmalar oldu. 
ÖNCE BAYRAK ASILDI SONRA TABELA İNDİ
Gösterilerin başlamasından 3 saat sonra ise vatandaşlar amaçlarına ulaşarak HDP İlçe Teşkilatındaki HDP tabelası üstüne Türk bayrağı astı. Vatandaşlar bunun yeterli olmadığını tabela inene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler. Cuma Pazarı içinde bazı işyerlerine doğru yönelen vatandaşlar bazı işyerlerinin kepeklerini parçaladı. Polis bunun üzerine eylemcilere yine biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Gece yarısına kadar eylemler sürerken, 50 kişilik gençlerden oluşan bir grup polis barikatını aşarak tekrar HDP binası çatısına çıkarak bu kez tabelayı indirmeyi başardı. Tabelayı sırtlayan gençler 'Tabela indi' sloganları eşliğinde Anıt önüne doğru hareket etti.
Akın BAYCAN-Mehmet AL
Son Güncelleme: 24.08.2015 04:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81