O görüşme daha da önem kazandı

Uçak düşürülmesinden sonra özür dilenmesi ile yeniden düzelme sürecine giren Türkiye-Rusya ilişkilerinde gözler Ağustos ayında gerçekleşecek

O görüşme daha da önem kazandı

Uçak düşürülmesinden sonra özür dilenmesi ile yeniden düzelme sürecine giren Türkiye-Rusya ilişkilerinde gözler Ağustos ayında gerçekleşecek

21 Temmuz 2016 Perşembe 01:57
O görüşme daha da önem kazandı
Uçak düşürülmesinden sonra özür dilenmesi ile yeniden düzelme sürecine giren Türkiye-Rusya ilişkilerinde gözler Ağustos ayında gerçekleşecek Erdoğan Putin görüşmesine çevrildi. Rusya ve İsrail ile ilişkilerin düzelme sürecine girmesi turizmde umutlar oluşmasına neden olurken 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe girişiminin sektöre nasıl yansıyacağı tartışılırken, özür dilenmesi ile tarihi belirlenen Tayyip Erdoğan ile Vladimir Putin görüşmesi daha da önem kazandı.
Sektör iki ülke arasında düzelme sürecine giren ilişkilerin turizme olumlu yansımalarının yaşama geçmesi açısından bu görüşmeyi merakla bekliyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, ağustos ayında yapılması beklenen Erdoğan-Putin zirvesinin iki ülke ilişkileri yanında turizm açısından da önemli olduğunu belirterek, düzelme sürecine giren ilişkilerin turizmde işe dönüşmesi için bu görüşmeden sonra atılacak adımlar getireceği için önemli olduğunu söyledi.
 Ayık, Rusya'dan Türkiye'ye charter seferlerine hâlâ izin çıkmadığını işaret ederek, buna benzer sorunların da iki liderin görüşmesinden sonra çözüme kavuşmasını beklediklerini bildirdi. Başarısız darbe girişiminden sonra Rusya ile ilişkilerin daha da önem kazandığını belirten Ayık, gelişmelerin bu süreci hızlandırmasının beklendiğini söyledi, Ayık şunları söyledi:
"Şu son darbe girişimi turizm açısından da kötü oldu. Girişimin olduğu gün ve ertesi gün gelmesi gereken charter uçuşları gelmedi. Antalya'ya yaklaşık 20 charter uçağı bekliyorduk, gelmedi. Bu nedenle de Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sayın Putin'in ağustosta yapacakları görüşmeyle birlikte sektör olarak işlerde kısmi de olsa bir düzelme olmasını bekliyoruz."
Son Güncelleme: 21.07.2016 01:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81