No panik

Tez Tur'a bağlı Alkan Grub'un iflas haberi turizmciler arasında paniğe yol açtı. ALTİD Bakanı Sili, böyle bir durumun Alanya ve Antalya turizmini sıkıntıya düşüreceğini söyledi.

No panik

Tez Tur'a bağlı Alkan Grub'un iflas haberi turizmciler arasında paniğe yol açtı. ALTİD Bakanı Sili, böyle bir durumun Alanya ve Antalya turizmini sıkıntıya düşüreceğini söyledi.

29 Ocak 2015 Perşembe 03:29
No panik
Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu ise "Paniğe gerek yok. Öyle yada böyle Ruslar yine tatil için çok ucuz olan  ülkemizi tercih edeceklerdir" dedi.
KAYYUM ATANDI
Alanyalı bir çok otelcinin yüklü miktarda alacağı olan Tez Tur'un 20 yıldır Türkiye'deki faaliyetlerini yürüten Alkan Grub'un iflas erteleme talebi mahkeme tarafından kabul edilerek kayyum atandı. Rusya’da yaşanan ekonomik krizin ardından iflas erteleme kararı başta Antalya olmak üzere Türk turizmini de etkilemeye başladı. Alkan Grup, Antalya’da ki 5 yıldızlı otellerle çalışan ve yılda 1 milyon turist getiren en büyük acenta olarak biliniyordu. Şirket yetkilileri kötü gidişatı ise Mısır ve Rusya’da yaşanan ekonomik ve siyasi krize bağladı.
700 BİN TURİST
İflas erteleme konusunda konuşan ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Tez Tour Rusya'dan Türkiye'ye turist getiren en büyük aktörlerden biridir. Söz konusu olayla ilgili sadece Alanya değil, Antalya'da sıkıntıya düşer. Operasyonların devam etmesi gerekir. Çünkü Tez Tour geçtiğimiz sezon 700 bin turist getirdi bölgemize. Umarım kriz aşılır" dedi. Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu ise "Bu şirket ile çalışan oteller zarar edecektir. Ancak paniğe gerek yok. Tüm sezon açısından o kadar da kötü değiliz. Avrupa ve Rusya arasındaki kriz Türkiye'ye yarayacaktır. Avrupa'da 100 Euro'ya verilen hizmet, ülkemizde 54 Euro'ya veriliyor. Bu kadar ucuz başka turizm ülkesi yok. Başta Ruslar olmak üzere Almanlar ve İskandinavlar Antalya'yı tercih edeceklerdir" dedi.
 
Son Güncelleme: 29.01.2015 03:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81