Ninelere ibretlik ceza

Gazipaşa İlçesi'nde, 31 Ekim 2014'te jandarma tarafından 9 kilo esrarla yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 75 yaşındaki Adile ve 67 yaşındaki Yeter Erdoğan, son kez hakim karşısına çıktılar.

Ninelere ibretlik ceza

Gazipaşa İlçesi'nde, 31 Ekim 2014'te jandarma tarafından 9 kilo esrarla yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 75 yaşındaki Adile ve 67 yaşındaki Yeter Erdoğan, son kez hakim karşısına çıktılar.

03 Nisan 2015 Cuma 00:43
Ninelere ibretlik ceza
Alanya Adliyesi'nde görülen karar duruşmasında Adile ve Yeter Erdoğan adlı kız kardeşler, "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan, 8'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldılar.
 
EV DEĞİL ESRAR DEPOSU
Karar duruşması Alanya Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Adile ve Yeter Erdoğan tutuklu bulundukları Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan jandarma eşliğinde adliyeye getirildiler. Hakim karşısına çıkan Erdoğan kardeşler suçlamaları kabul etmezken, bahçelerinde ele geçirilen toplam 9 kilo esrarın başkaları tarafından koyulduğunu, evlerinde ele geçirilen hint keneviri tohumlarını ise yolda bulduklarını ileri sürdüler. Suçsuz olduklarını savunan sanıkların verdikleri ifadeleri çelişkili ve inandırıcı bulmayan mahkeme heyeti kararını verdi. 
KARAR ŞOK ETTİ
Dün gerçekleştirilen karar duruşması sonucu sanıklar Adile ve Yeter Erdoğan kardeşlere ayrı ayrı  8'er yıl 4'er ay hapis cezası verildi. Nineler jandarma eşliğinde mahkeme salonundan çıkartılarak, tutuklu bulundukları Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilirken yakınları ise çok yaşlı olduklarını ve bu cezayı hak etmediklerini ileri sürerek kararı protesto ettiler. 
  
OLAYIN GEÇMİŞİ
İstihbarat çalışması sonucu Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ile Zeytinada Karakol ekipleri, Gürçam Mahallesi'nde bulunan bir eve baskın düzenlemiş, evde yapılan aramada, bir çuval içinde içime hazır 3,5 kilo esrar maddesi ele geçirilmişti. Narkotik köpek yardımıyla bahçede devam eden aramada ise, çalıların arasına gizlenmiş vaziyette yaklaşık 5,5 kilo esrar maddesi daha bulunmuştu. Olayla ilgili Adile ve Yeter Erdoğan gözaltına alınmış, işlemlerinin ardından mahkemeye çıkartılan nineler mahkemece tutuklanmıştı.
 
Son Güncelleme: 03.04.2015 00:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81