Namaz kılma oranı %30

Antalya'nın Manavgat İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında Biniciler Cami'nde düzenlenen "Hz. Peygamber ve Namaz" konulu konferansa, İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut konuşmacı olarak katıldı.

Namaz kılma oranı %30

Antalya'nın Manavgat İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında Biniciler Cami'nde düzenlenen "Hz. Peygamber ve Namaz" konulu konferansa, İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut konuşmacı olarak katıldı.

21 Nisan 2015 Salı 02:06
Namaz kılma oranı %30
 
İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, cami cemaati ve vatandaşların katıldığı program, Biniciler Cami İmam Hatibi Aytekin Ekinci tarafından yapılan selamlama konuşması ile başladı. "Hz. Peygamber ve Namaz" konulu konferansın konuşmacısı İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut ise, Türkiye genelinde Müslümanlara namazı anlattıklarını belirterek, yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de sürekli namaz kılma oranının ise yüzde 30'u geçmediğini söyledi. Bulut, "Bunun adını da 'namazsızlık hastalığı' koyduk. Müslümanlar özellikle ülkemizde namaz konusunda ciddi bir gevşeklik var. Bunun da üç temel sebebi var. Birincisi imanlarımızda problem var. Allah ile aramız açılmış. İkincisi namaz bilincimizde problem var. Namazı tanımıyoruz. Namazı bir yaşlı hacı hoca işi gibi görüyoruz. Üçüncüsü de gerçekten namaz kılmasını bilmeyenler var Türkiye’de. Sevgili peygamberimiz buyuruyor ki, 'Ahirette imandan sonra ilk soru namazdan olacak'. Bugünkü tabirle eğer namazdan barajı geçerseniz, işiniz kolay olacak. Ama eğer namazdan sınıfta kalırsanız, diğer amellere de bakılmayacak diye efendimiz uyarıyor" diye konuştu.
 
"KUR'AN-I KERİM'DE 103 YERDE RABBİMİZ BİZE NAMAZI HATIRLATIYOR"
Kur’an-ı Kerim'e bakıldığında 103 yerde Rabbimiz namazı hatırlattığını sözlerine ekleyen İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, "Sevgili peygamberimiz Namaz dinin direğidir diyor ya, bu kadar önemli olan ibadeti niye önemsemez insanlar? Bu topraklarda yaşayan insanlarımız Elhamdülillah namaz, din deyince saygılıdır, hürmeti vardır. Camilerimizde, gazetede, dergide biz namazı iyi anlatabilirsek daha güzel sonuçlar elde edebileceğiz. Ezanımızda iki cümle okunuyor 'Hayyalesselah'(haydi namaza) daha sonra ise 'Hayyalelfelah'(haydi kurtuluşa) diye bir davet var. Bu davet, bu daveti duyan herkese. Bu davetin sahibi Allah’tır. Namaza gelin kurtulun diye Allah bizi günde 5 sefer çağırıyor. Bu çağrıyı reddedince kimi reddetmiş oluyoruz Allah’ı. Sadece bunu düşünsek, beni çağıran kim namaza, gitmediğimde kimi reddediyorum? Ama Rabbimiz ne kadar merhametli ki, her şeyimizi kendisine borçlu olduğumuz Rabbimiz, ne gözümüzü alıyor, ne nefesimizi sıkıyor, sabırla kullarını bekliyor" ifadelerini kullandı.
 
SABAH NAMAZININ ÖNEMİ
Sözlerini "Ben hep konferanslarımda kardeşlerime şunu söylerim. 'Bu ezanın kime olduğunu, bu çağrının kime yapıldığını düşünün ve gitmediğinizde kimi reddettiğinizin farkına varın yeter'. Yeryüzünün en akıllıları peygamberlerdir. Hz. Adem’den İbrahim’e, Musa’dan İsa’ya, İsa’dan Muhammed Mustafa’ya kadar (s.a.v) bütün peygamberler namaz kılmış. Buradan şöyle bir sonuca da varabiliriz. Demek ki yeryüzünün en akıllıları namaz kılmış. Bugün de aklını kullananlar, ebedi hayata yatırım yaparak namaz kılıyor. Sevgili Peygamberimiz, 'Sabah namazının 2 rekat sünneti, dünya ve içerisinde ki her şeyden hayırlıdır' diyor. Allah bize namazın hakikatini kavrayıp da gereğince amel edebilmeyi nasip eylesin" dedi.Konferansın ardından İlahiyatçı Ahmet Bulut’a ait kitaplar cami önünde kurulan stantta satışa sunuldu.
 
Son Güncelleme: 21.04.2015 02:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81