Mustafa Küçüker'den yönetmelik teşekkürü

Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, Kamu İhale Kurumu (KİK) Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mustafa Küçüker'den yönetmelik teşekkürü

Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, Kamu İhale Kurumu (KİK) Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle ilgili açıklamalarda bulundu.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 00:04
Mustafa Küçüker'den  yönetmelik teşekkürü
Sektörün en önemli sıkıntılarından birisi olan müteahhitler tarafından yapılan işlerin  kamu ihalelerinde iş bitirme yerine geçmemesindeki sorunun  MÜTBİR ve diğer birlikler vasıtasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katıldığı TİM-FED 5. Olağan Genel Kurulu’na taşındığını ve verilen ortak mücadele ile son bularak ilgili tarihte Resmi Gazete’de yayınlanarak düzeltildiğini aktaran Küçüker, “Bu kanunun çıkmasında emeği  geçen Sayın Bakanımız İdris Güllüce ve ekibine, TİM-FED Genel Başkanı Sayın Tahir Tellioğlu ve TİM-FED Başkan Vekili Sayın Alaattin Çakır’a ve MÜTBİR üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi. 
‘BEDELİN % 60’I ESAS ALINIR’
Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikteki değişikliğe göre aynı yönetmenliğin 46. maddesinin sonuna “Kat ve/veya arsa karşılığı inşaat işlerine ilişkin iş deneyim tutarının tespitinde , yapı ruhsatında belirtilen inşaatın yüzölçümü ile sözleşmenin imzalandığı yıla ait  Çevre ve Şehircilik Bakanlığının  Mimarlık ve Mühendislik  Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğde inşaatın sınıfına ve grubuna göre belirtilen yapı birim maliyetinin çarpılması suretiyle hesaplanan bedelin %60’ ı esas alınır.” fıkranı eklendi. 
 
Son Güncelleme: 23.07.2014 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81